Stelian Ion, USR: Sesizarea CCR pe tema completurilor specializate în corupţie, un demers în sprijinul lui Dragnea

Sesizarea Curţii Constituţionale privind un conflict între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completelor specializate în corupţie "este un demers în sprijinul lui Liviu Dragnea", este de părere deputatul USR Stelian Ion.

RomaniaTV.net
25 mart. 2019, 15:01
Stelian Ion, USR: Sesizarea CCR pe tema completurilor specializate în corupţie, un demers în sprijinul lui Dragnea

„Cu regret observăm că instituţiile statului român sunt acaparate de infractori, sunt dirijate de infractori şi că toate preocupările acestor instituţii converg în interesul infractorilor. Este clar că este un demers în sprijinul lui Liviu Dragnea, în sprijinul încercărilor acestuia de a scăpa de condamnarea de trei ani şi jumătate la închisoare primită în primă instanţă. Este regretabil că se întâmplă lucrul acesta. Parlamentul României se bucură de cea mai proastă reputaţie între toate instituţiile statului român, avem o cotă de încredere de 10% şi asemenea demersuri nu fac decât să adâncească această neîncredere a oamenilor în Parlament, pentru că în loc să se ocupe de problemele reale ale cetăţenilor, Parlamentul, Camera Deputaţilor, Senatul, dar şi Guvernul susţinut de acest Parlament, ministrul Justiţiei, toţi aceştia se ocupă de rezolvarea problemelor penale ale lui Liviu Dragnea”, a afirmat Stelian Ion la Parlament.

El a susţinut că acest lucru „este grav”, iar toate problemele pe care o persoană le are în Justiţie trebuie rezolvate în Justiţie, de către instanţe judecătoreşti.

USR va veni cu noi „reguli de numire a judecătorilor la CCR”.

„Luăm în calcul foarte clar eliminarea prevederii introduse în urma revizuirii Constituţiei din 2003, care permite CCR să soluţioneze aceste aşa-zise conflicte juridice de natură constituţională. Din 2003 şi până în prezent, au fost relativ puţine astfel de solicitări, dar aproape toate au fost condensate în ultima perioadă, în ultimii doi ani, de când Liviu Dragnea a avut aceste probleme penale”, a explicat Stelian Ion.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a sesizat Curtea Constituţională privind un conflict între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie.

Citeşte şi: Florin Iordache a sesizat CCR pe tema completurilor specializate de la ÎCCJ. Când e primul termen UPDATE