Stelian Ion: Vom vorbi cu PNL pentru un demers comun de atacare la CCR a legilor de aprobare a Ordonanţelor 90 şi 92

Deputatul Stelian Ion a anunţat, luni, că USR va discuta cu PNL pentru un demers comun de atacare la CCR a legilor de aprobare a OUG 90/2018 şi OUG 92/2018, după ce acestea vor fi adoptate şi de plenul Senatului.

RomaniaTV.net
26 nov. 2018, 13:39
Stelian Ion: Vom vorbi cu PNL pentru un demers comun de atacare la CCR a legilor de aprobare a Ordonanţelor 90 şi 92

„Cel mai regretabil este că în mod asumat se încalcă recomandările Comisiei Europene pe MCV. Din punctul nostru de vedere, deja am lucrat la această contestaţie la CCR, avem argumente deja strânse. Nici la momentul adoptării ordonanţelor de urgenţă nu era justificată urgenţa. S-au făcut foarte multe modificări în afara ordonanţelor, dar şi ordonanţa a avut multe modificări pe lângă recomandările Comisiei de la Veneţia. Pe aceste motive vom ataca la CCR aceste prevederi şi vom vorbi cu colegii din PNL pentru a face un demers comun de atacare a lor la CCR, sper eu, cu succes”, a declarat deputatul USR după şedinţa Comisiei speciale pentru legile Justiţiei în care cele două acte normative au primit raport de admitere.

Potrivit lui Stelian Ion, „a fost al 12-lea ceas în care legile Justiţiei puteau fi puse în acord cu recomandările MCV”.

„Nu s-a întâmplat lucrul acesta din păcate, în ciuda declaraţiilor făcute de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care înţelegem că a fost într-un final de acord că ar trebui respectate aceste recomandări, în ciuda deciziei CCR 2/2012 semnată chiar şi de domnul Tudorel Toader. Astăzi s-a dat un vot împotriva acelor recomandări. Practic, dintr-un număr de peste nouă recomandări au fost respectate în jur de trei, deci foarte puţine”, a adăugat el.