Stelian Stoian, avizat de comisiile de politică externă pentru postul de ambasador la NATO

Stelian Stoian, fost ambasador la Consiliul Europei, a primit avizul comisiilor parlamentare de politică externă pentru postul de ambasador, şef al Misiunii Permanente a României pe lângă NATO.

RomaniaTV.net
15 oct. 2013, 14:50
Stelian Stoian, avizat de comisiile de politică externă pentru postul de ambasador la NATO

Stelian Stoian îi va urma în acest post lui Sorin Ducaru, în prezent asistent al secretarului general NATO.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, în 4 octombrie, decretul privind rechemarea lui Stelian Stoian din calitatea de ambasador la Consiliul Europei de la Strasbourg.

De asemenea, în 9 septembrie, preşedintele Băsescu a semnat rechemarea lui Sorin Ducaru din calitatea de ambasador, şef al Misiunii Permanente a României pe lângă NATO, dat fiind că diplomatul a fost desemnat asistent al secretarului general NATO pentru riscuri de securitate emergente.

Stelian Stoian (48 de ani) a fost numit şef al Misiunii Permanente a României pe lângă Consiliul Europei de la Strasbourg în noiembrie 2006. Diplomat de carieră, Stoian a mai activat la Ambasada României de la Washington, ca prim colaborator, în perioada aprilie 2004 – iulie 2001. Anterior, din 1996 până în 2000 a fost la Misiunea Permanentă a României la Naţiunile Unite, de la New York.

În 2012, el a fost premiat de către ministrul de Externe, Titus Corlăţean, pentru activitatea desfăşurată pe parcursul anului trecut. În 2003, Stelian Stoian a fost decorat de preşedintele României cu „Ordinul Naţional de Merit” în rang de Cavaler.