Stelian Tănase, avertisment dur pentru PNL. „V-aţi unit, ca să nu zic înhăitat, cu PSD, care este o alianţă toxică”

Istoricul Stelian Tănase a declarat, marţi, la aniversarea a 147 de ani de la înfiinţarea PNL, că liberalii se duc dezbinaţi spre alegerile din 2024 şi a catalogat coaliţia de guvernare cu PSD drept o "alianţă toxică".

24 mai 2022, 16:38
Stelian Tănase, avertisment dur pentru PNL. „V-aţi unit, ca să nu zic înhăitat, cu PSD, care este o alianţă toxică”

Politologul Stelian Tănase, care a fost director general al TVR cu sprijinul liberalilor, a îndemnat PNL să găsească în perioada următoare o cale pentru ca partidul să se prezinte unit în faţa electoratului şi pentru a scoate de la putere PSD, partid pe care l-a descris ca fiind „piaza rea a politicii româneşti, în ultimii 30 de ani”.

„PNL se duce spre alegerile din 2024 dezbinat, sunt două partide liberale, plus alte grupări care pretind tendinţe sau idei liberale, nu dau numele partidului, ca să nu politize, şi cred că asta va duce la catastrofă. Veţi pierde alegerile, dacă nu vă veţi unifica”, a spus Stelian Tănase în cadrul simpozionului, potrivit News.ro.

Mai mult, Stelian Tănase a criticat conducerea PNL pentru decizia de a forma coaliţia de guvernare împreună cu PSD.

„V-aţi unit, ca să nu zic înhăitat, cu PSD-ul, care este o alianţă toxică, cu un foarte subţire alibi că e continuitate, unitate, coeziune. Nu, este oportunism şi este un calcul greşit, nerealist”, a spus analistul.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Timpul luptelor politice interne a trecut, PNL are un premier ales cu majoritate solidă

Stelian Tănase, despre colaborarea liberalilor cu PSD: „Primul efect este că a şters identitatea PNL”

Stelian Tănase a precizat că, la fel ca toate exemplele din istorie, ”şi această coabitare sau cum vreţi să îi spuneţi va produce eşec”.

„Trebuie să găsiţi în perioada următoare o cale ca să vă prezentaţi în faţa electoratului uniţi, cu aceleaşi idei, cu aceleaşi priorităţi, tehnici şi strategii, ca să scoateţi de la putere PSD, piaza rea a politicii româneşti, în ultimii 30 de ani. Să nu ne facem iluzii, să ne ascundem după formule. Este o alianţă toxică şi, din păcate, în această alianţă toxică, nu câştigaţi dumneavoastră, sau noi, că şi eu sunt liberal. Câştigă PSD-ul. O arată şi primul an de guvernare alături de ei şi o va arăta şi continuarea acestei situaţii”, a spus Tănase.

Istoricul le-a spus liberalilor că nu vor câştiga în faţa PSD.

”Vă va înghiţi şi deocamdată, primul efect este că a şters identitatea PNL-ului, în spatele propriei sale identităţi. Nu aveţi mesaj, nu vă vedeţi. Motivul este simplu, pentru că temele mari şi discursul le ţine PSD-ul. Dumneavoastră staţi alături, aşa, ca nişte şcolari ascultători care speraţi să beneficiaţi de această situaţie, fiecare în parte, ca să nu spun mai mult”, a mai comentat Tănase, adăugând că PNL trebuie să regândească această strategie care este perdantă.

Stelian Tănase a mai spus că ”alegerile nu sunt departe şi un congres extraordinar al PNL ar putea aduce acele clarificări pe care trecutele congrese nu le-a adus” şi a arătat că ”PSD este un partid de bătut”.

Citeşte şi: AUR: După ce a dublat preţurile, coaliţia toxică PNL-PSD-UDMR pune românilor dobândă la dobândă

 


loading...
Partenerii noștri