Stella Tennant, faimosul model britanic, a murit la vârsta de 50 de ani

Modelul britanic Stella Tennant a murit marţi la vârsta de 50 de ani, a anunţat familia ei într-un comunicat, informează BBC.

27 dec. 2020, 13:54
Stella Tennant, faimosul model britanic, a murit la vârsta de 50 de ani

Stella Tennant, care şi-a menţinut avantajul pe tot parcursul carierei sale îndelungate în modă, a murit săptămâna aceasta la vârsta de 50 de ani. Familia lui Tennant, inclusiv soţul ei, David Lasnet, şi cei patru copii ai lor, au confirmat ştirea într-o declaraţie adresată presei de modă.

„Anunţăm cu mare tristeţe moartea subită a Stellei Tennant pe 22 decembrie 2020”, se precizează în declaraţie. „Stella a fost o femeie minunată şi o inspiraţie pentru noi toţi”.

Stella Tennant a fost un model înzestrat cu un aspect mai punk decât al altor modele britanice, precum Kate Moss şi Naomi Campbell. Părul îi era adesea scurt, şi rareori o surprindeai zâmbind în paginile revistelor.

Doliu în showbiz-ul românesc! Lucian Ionescu, impresarul vedetelor, a murit din cauza COVID

Cu toate avantajele pe care le-a adus modei editoriale, designerii au adorat-o. Ea a fost o muză a designerilor vestimentari, precum Helmut Lang, ale cărei spectacole erau printre preferatele lui, a notat CNN.

A participat atât la prezentări de modă organizate de Gianni Versace, John Galliano şi Alexander McQueen, cât şi la campanii de promovare a colecţiilor vestimentare create de alte branduri de renume mondial, precum Calvin Klein, Chanel şi Burberry.

Născută într-o familie de aristocraţi din Scoţia, Tennant a început să facă modeling „accidental”, a declarat aceasta în 2018. În timp ce multe modele ale epocii sale au fost descoperite în adolescenţă, Tennant trimitea fotografii agenţilor de casting când avea 20 de ani.

Unul dintre momentele ei memorabile din ultimul deceniu a fost în 2012, când ea şi alte modele britanice, precum Moss şi Campbell, au participat la ceremonia de încheiere a Jocurilor Olimpice de la Londra.

În 2009, Stella Tennant a colaborat cu o organizaţie ecologistă care promovează reducerea cantităţilor de energie consumate în locuinţe. În 2012, modelul britanic a fost inclus în Scottish Fashion Awards Hall of Fame.

Stella Tennant s-a căsătorit în 1999 cu fotograful francez David Lasnet, cu care a avut patru copii.

Lumea modei plânge. Campbell, într-o postare pe Instagram, a numit-o pe Tennant „un act de clasă în toate modurile”.