Stenograme incendiare din ședința PNL. Florin Cîțu: Am zis că avem o decizie – președintele PNL să fie premier!

Florin Cîțu strânge lațul în PNL. Premierul demis le-a spus colegilor în ședința de vineri că negocierile cu Dacian Cioloș s-au blocat pentru că USR nu îl vrea premier pe șeful liberalilor.

15 oct. 2021, 18:24
Stenograme incendiare din ședința PNL. Florin Cîțu: Am zis că avem o decizie – președintele PNL să fie premier!

Stenograme incendiare din ședința PNL. Potrivit surselor citate de G4Media.ro, stenogramele arată că mai mulți lideri din PNL susțin inițiativa lui Cîțu, iar Lucian Bode, la rândul său, le-a cerut colegilor să respingă categoric informațiile că el sau Dan Vîlceanu ar putea fi desemnați candidați la postul de premier.

Stenograme incendiare din ședința PNL. Florin Cîțu: Am zis că avem o decizie – președintele PNL să fie premier!

”Să vă spun ce am discutat miercuri. Ni s-a propus susținerea Guvernului Cioloș. Ei nu trec peste conditia lor ca premierul sa nu fie presedintele PNL și ne-am blocat. Noi trebuie sa trecem peste tot, dar ei nu vor nimic. Apoi m-a surprins neplacut ca nu stie care sunt prioritatile Romaniei. El a venit cu urgente ca alegeri in 2 tururi, desfiintarea SIIJ… Noi vorbim de pandemie, preturi si prioritatea pentru Ciolos au fost astea două lucruri care tin de 2024, nu de perioada prin care trecem acum. Mi-am dat seama ca nu a constientizat importanța mandatului de la presedintele Romaniei. Avea si el o pagina din Programul de guvernare pe energie, bugetul de stat si a mai vrut zero taxe care costa bugetul de stat 16 miliarde lei.

Mesajele mele pentru ei au fost: ati reusit sa faceti majoritate cu AUR si PSD, deci aveti putere de convingere, trebuie sa mergeti la ei sa veniti cu solutia. Caderea guvernului implica si sa pui un guvern dupa aceea. Noi trebuie sa uitam ca ei au lasat România fara guvern, ca ne-au injurat o luna de zile, ca au votat motiunea PSD si tot noi sa venim cu alta propunere de premier? Am zis ca avem o decizie: presedintele PNL sa fie premier!”, a declarat Florin Cîțu în ședință.

”Noi nu putem să îl susținem pe Cioloș. PNL nu sustine demersul de a veni cu un guvern in jurul USR, in jurul lui Dacian Ciolos. Sa ne aducem aminte de mandatul de ministru, europarlamentar, premier. Nu e in regula cum s-a purtat cu partenerii. Este responsabilitatea PNL ce face PNL. Este responsabilitatea lui Ciolos sa faca guvernul. PNL are o singura propunere: presedintele PNL sa fie si premierul. Vă rog ca informatiile care circula pe surse sa le taiati de la radacina: nu exista alte variante, nu exista varianta Vilceanu sau varianta Bode.”, a adăubat Lucian Bode.

Citește și: Discuție-fulger între Dacian Cioloș și Klaus Iohannis. Premierul propus îi cere Președintelui să se implice pentru refacerea coaliției PNL-USR


loading...