STENOGRAME incendiare din şedinţa PNL. Motreanu: Dragă Florin, tu ești cauza problemelor! Replica lui Cîţu

Liderii de filiale au luat cuvântul, pentru a-şi preciza poziţia faţă de colaborarea cu cele două partide, USR sau PSD, moment în care s-au spus vorbe grele.

02 nov. 2021, 21:06
STENOGRAME incendiare din şedinţa PNL. Motreanu: Dragă Florin, tu ești cauza problemelor! Replica lui Cîţu

STENOGRAME incendiare din şedinţa PNL. Dan Motreanu, care i-a reproşat lui Florin Cîţu eşecul negocierilor de până acum. ”Florin, tu eşti problema”, a spus acesta, potrivit surselor citate.

Şi primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu a transmis în şedinţă că nu este de acord cu cooptarea de miniştri PSD în Guvern. ”Ne vom trezi cu mişcări de stradă, dacă ne aliem cu PSD”, a spus Ciucu.

PNL a decis: nu va merge la Cotroceni cu propunere de premier, ci caută să formeze o majoritate pe care să i-o prezinte lui Iohannis

Alina Gorghiu, în schimb, i-a criticat pe colegii care atacă conducerea partidului, iar Gheorghe Flutur a arătat că trebuie ales ”răul cel mai mic”, pentru a rămâne la guvernare şi a păstra şi premierul. Stenograme au fost prezentate marţi seară în emsiunea lui Victor Ciutacu, Punctul Culminant.

STENOGRAME incendiare din şedinţa PNL.  Motreanu: Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!

Ciucu: Eu nu deschid ușa unui ministru PSD. Dacă ne aliem ei ne vom trezi cu mișcări de strada împotriva noastră ale USR și AUR timp de doi ani.

Alina Gorghiu: Avem un stil fantastic să ne devorăm liderii! Vorbim de parlamentarii care au plecat cu Orban, dar ei au fost puși nominal de Orban pe listă.

Flutur: Trebuie să ieșim cu un mesaj unitar, apelul meu e să fim uniți. Înțeleg că vrem să rămânem la guvernare, vrem și premierul. Trebuie să vedem care e răul cel mai mic. Dacă ieșim de aici uniți, vom da forță echipei. Trebuie să avem o comunicare zilnică cu Klaus Iohannis.

Rareș Bogdan: Haideți sa lăsam oamenii la Guvern să vedem ce putem păstra, ce putem da cetățeanului român. După negocieri putem să luam cele mai bune decizii.

Flutur: Avem o responsabilitate enormă!

Bolojan: E foarte important si pt România și pentru PNL ce se va întâmpla în viitor, să audă echipa de negociere opinia președinților legat de prima lor optiune, să se facă toate eforturile pt a păstra coeziunea partidului. Plecarea unor parlamentari slăbește forța PNL.

UPDATE Scandal în şedinţa PNL în care se hotărăşte dacă liberali vor căuta să se alieze în vederea guvernării cu PSD sau cu USR. Ce a cerut Florin Cîţu în BPN

Flutur: Dacă noi îi susținem și le facem jocul unde ajungem? Trebuie să fim responsabili, trebuie să primeze binele românilor. Dacă noi nu facem totul, unde ajungem?

Motreanu: Voi, echipa de negociere sunteți cauza problemelor și nu soluția. Oferiți opoziție sau guvernare cu PSD, nu există a treia cale. După ce am avut tot, acum ne propunem să rămânem doar cu premier și să fim la guvernare, tristă premieră după 20 de zile…

Cîțu: PSD a împânzit țara cu pliante împotriva președintelui, PSD mi-a făcut mie plângere penală acum două săptămâni.

Florin Cîțu, președintele PNL, i-a dat o replică ironică lui Dan Motreanu, președintele PNL Giurgiu, cea mai performantă filială județeană a liberalilor, cel care l-a criticat în ședința conducerii partidului de marți seara.

„A fost un Congres, am fost ales cu 60%. Domnul Motreanu a candidat. Ăsta e momentul, dacă dorește terapie de grup, este întotdeauna binevenit”, a afirmat Cîțu.

Liberalii au discutat, marţi seară, despre flexibilizarea mandatului şi au decis să discute cu PSD şi USR. Liderii de filiale şi-au exprimat punctele de vedere, cei din Ardeal poziţionându-se împotriva USR. O poziţie tranşantă a avut-o Dan Motreanu, care i-a reproşat lui Florin CÎţu eşecul negocierilor de până acum.

Dan Motreanu a fost întrebat, marţi seară, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL dacă Florin Cîţu este vinovat pentru ce se întâmplă în partid şi a afirmat. „Da, în acest moment este vinovat.”