STENOGRAME incendiare. Duduienii, înregistraţi când ameninţă că îi taie limba lui Florin Salam: „Să nu mai cânte în viaţa lui”

DUDUIENII, interceptati cand amenințau că ii taie limba lui Florin Salam. Stenogramele, parte a dosarului acum, au fost obtinute de ziarul Gandul. Considerați unii dintre cei mai periculoși interlopi din România, membrii clanului Duduianu stabilesc ”regulile străzii” în București de mai bine de 30 de ani, atunci când la ”șefie” se afla temutul Cristofor. Metoda de convingere a fost și rămâne violența, iar victimele grupării au fost bătute cu sălbăticie, ceea ce a avut ca rezultat, în lumea interlopă, un renume de temut.

14 aug. 2020, 18:38

În iulie, când Denom, Seif și Aramis (primii doi unchi ai lui Emi Pian, al treilea văr cu acesta) au fost puși sub învinuire, totul a plecat de la plângerile penale formulate de maneliști celebri – precum Florin Salam și Nicolae Guță. Aceștia au spus că au fost tâlhăriți de Duduieni și reclamând o pagubă de peste 100.000 de euro.

Filmul COMPLET al războiului dintre clanuri. Cum a fost ucis Pian după ce s-a întors cu întăriri să bată clanul rival. REFERAT POLIŢIE

 

CRONOLOGIA ȘANTAJULUI DUDIENILOR
• 22 iunie 2020 – Aramis (fiul lui Cristofor, fost lider al clanului Duduianu) este bătut la un botez la care cânta Florin Salam
• 24 iunie 2020 – Salam depune plângere după ce Aramis l-ar fi scos vinovat de agresiunea la care a fost supus și i-a cerut 100.000 € ca să nu-i taie limba
• 26 iunie 2020 –La o benzinărie, Aramis îi transmite lui Salam – prin intermediul unui anume Grasu – că nu glumește și îi cere să facă plata în două tranșe.
• 22 iulie 2020 –Percheziții la clanul Duduianu,. Aramis este pus sub învinuire pentru șantajarea lui Florin Salam și a altor maneliști

Pe 22 iunie, Aramis, fiul lui Cristofor, fostul lider al Duduienilor este batut la un botez din capitala la care canta Florin Salam. Doua zile mai Tarziu Salam depune plangere si apune ca este amenintat de Duduieni ca-I va fi taiata limba si ca i se cer o suta de mii de euro. Santajul e confirmat pe 26 iunie de inregistrarile făcute cu mandate- Aramis este inregistrat cum da ordinul pentru a primi cei o suta de mii de eur de la manelist. O luna mai tarziu dupa o serie de percheztitii, Aramis este pus sub invinuire.

GÂNDUL.RO a publicat stenogramele incendiare ale santajului. 

„ARAMIS: Grasule! SALAM să nu mai cânte în viața lui… Un singur lucru, să-mi aducă banii mei…, să-mi aducă banii, și n-are nimenea… Să-mi aducă o sută de mii de euro! Dacă nu, să moară băieții mei, nu va mai cânta nici afară, nici aici nici în America, și în toată Europa. Să moară Narcis dacă nu mori și tu și toți lăutarii. Mori tu, te-arunc eu pe dreapta. Îi tai limba lu’ Salam, să ajung mort la copiii mei …”
GRASU : Ai nervi acum, nu mai…
ARAMIS: Să moară copiii mei… Băi, Grasule, băi Grasule, băi Grasule, știi c-au sărit 50 de inși pe mine la botezul ăla, la petrecerea aia… e rușinea lor!… Să mă fac ca ochelarii ăștia, Grasule, pe capul meu și la copiii mei dacă n-am vrut să … dacă n-am filtru peste mascați și de poliție acolo!
ARAMIS: Clanul Duduieni cu Vasiloi, c-a intrat băiatul lui Cristofor… băiatul lu’ Cristofor, peste ei, că a primit câțiva pumni, va… nu va ieși frumos, va ieși război … c-a vorbit cu ministrul de externe… Să moară copiii mei, de nu s-a dat alarmă de gradul zero! Pe copiii mei, alarmă de gradu zero!…

STENOGRAME. Şefii clanului Duduianu, interceptaţi într-o benzinărie înainte de uciderea lui Emi Pian. „Va ieşi război”

Încercările lui Grasu de a-l calma pe Aramis au fost sortite eșecului, acesta jurându-se pe copiii săi că nu va lăsa lucrurile așa.

ARAMIS: „N-am cum! Grasule! Vorbesc cu tine c-am crescut împreună noi amândoi și-mbâtrânim împreună! … Grasule, fii atent ce faci! Mi-aduci mâine 50.000… și mai rămâne 50.000! Și să moară băieții mei, de are ceva cu el… asta e garanția! Cuvântul meu e cuvântul lui Cristofor
Sursa: gandul.ro

Cristofor”, fost lider al Duduienilor, care a murit în decembrie 2018. Acesta a fost tatăl lui Aramis și unchiul lui Emi Pian.

ARAMIS: Te duci, frate! Mă suni, te găsești cu omul: „Ia-ți, Aramis, 50.000, și mai rămâne 50.000.
GRASU: Da, să trăiască familia ta!
Sursa: gandul.ro

După această discuție, Aramis a vrut să se asigure că Grasu i-a transmis mesajul lui Florin Salam. Si acest moment apare in stenogramele interceptărilor.

„ARAMIS: Băi, Grasule! Eu, ți-am zis, vreau 100.000 de euro și n-am treabă cu el! De ce?! El mi-a făcut manevră! Băi, Grasule, i-ai transmis lu’ Florin ce ți-am zis?
GRASU:Da, mă, da, verbal, da’ e amărăciune, mă, să moară familia mea, dacă nu e amărăciune!
ARAMIS: Bravo, Mihai! Să-nnebunesc. De ce n-a venit să vorbească cu mine?
GRASU: Mânca-ți-aș, o să-i zic să vină acasă la tine, să vorbească cu tine, el! Eu, lui! Să moară familia mea!

ARAMIS: Trebuie să fac cerere, frățiorul meu?! Băi, Cap! Ăsta, Grasule! Trebuie să fac, ă…, cerere, să fac cerere?! Cine-i, președintele României?! Prim-procurorul României?!
GRASU: Nu, mânca-ți-aș …. Da’…
ARAMIS: Cine e Salam?! Că să moară Natalia, de nu îi scot limba și-o tai așa! (fluieră). Du-te cu Dumnezeu! Și-a rămas orfan pe stradă, toată viață! Tu și copiii și familia lui! Să moară Natalia, de nu-i tai ven… tendoanele! S-ajung lângă Cristofor la cimitir, lângă el, în coșciug, dacă nu-mi iau mandat pentru Salam! Mandat, nu altceva! De-aia, mă, să … De ce? „Mi-ai făcut manevră, mă!”, să moară băieții mei!
GRASU: Să moară familia mea, dacă ți-a făcut vreo manevră el!” 

Anchetatorii susțin în dosar că urmașii lui Cristofor Duduianu, printre care Aramis, Grațian sau Emi Pian, începuseră să ia bani de la maneliști cu nume. Ei veneau acolo unde cântau maneliștii și le dădeau, pentru a primi dedicații muzicale, diferite sume de bani. La sfârșitul petrecerii, Duduienii cereau banii înapoi, însă pretindeau că sumele achitate pentru respectivele dedicații au fost mult mai mari decât în realitate.

CRONOLOGIA ȘANTAJULUI DUDIENILOR
• 22 iunie 2020 – Aramis (fiul lui Cristofor, fost lider al clanului Duduianu) este bătut la un botez la care cânta Florin Salam
• 24 iunie 2020 – Salam depune plângere după ce Aramis l-ar fi scos vinovat de agresiunea la care a fost supus și i-a cerut 100.000 € ca să nu-i taie limba
• 26 iunie 2020 –La o benzinărie, Aramis îi transmite lui Salam – prin intermediul unui anume Grasu – că nu glumește și îi cere să facă plata în două tranșe.
• 22 iulie 2020 –Percheziții la clanul Duduianu. Aramis este pus sub învinuire pentru șantajarea lui Florin Salam și a altor maneliști