Stenograme incendiare după demisia lui Sorin Cîmpeanu. Rareş Bogdan: „Este o greşeală plecarea din Guvern şi o înfrângere pentru noi”

Liderii PNL au comentat demisia lui Sorin Cîmpeanu de la conducerea Ministerului Educației, părerea generală fiind că decizia a fost o greşeală care îi va face vulnerabili pe ceilalţi miniştri ai partidului.

30 sept. 2022, 16:19
Stenograme incendiare după demisia lui Sorin Cîmpeanu. Rareş Bogdan: „Este o greşeală plecarea din Guvern şi o înfrângere pentru noi”
Stenograme incendiare după demisia lui Sorin Cîmpeanu. Rareş Bogdan: "Este o greşeală plecarea din Guvern şi o înfrângere pentru noi"

Stenograme incendiare după demisia lui Sorin Cîmpeanu. Unii dintre oficialii PNL au dat vina pe USR pentru știrile apărute cu privire la plagiatul ministrului Educației, în timp ce Nicolae Ciucă, premierul României, care a participat şi el la discuţii, nu a intervenit, aşa cum reiese din stenogramele publicate de Digi24.

Cine ar putea prelua portofoliul de la Ministerul Educaţiei după demisia lui Sorin Cîmpeanu

Iată ce au spus cei mai impotanţi lideri PNL:

Sorin Cîmpeanu: Vă mulțumesc, rămânem și construim împreună. Eu nu mă pricep la demolat cu ranga și barosul, dar sunt alături de oricine știe să mânuiască o mistrie.

Rareş Bogdan: Nu e vorba doar de Cîmpeanu sau ministerul Educației. Cineva vrea ca mesajul moralist justițiarist de tip iacobin inchizitorial să domine din nou spațiul public. Este o greșeală plecarea din Guvern și o înfrângere pentru noi. Asta nu face decât să pună țintarul pe liderii noștri.

Emil Boc: Mulțumim pentru sprijinul constant pentru autoritățile publice locale.

Daniela Câmpean: E nevoie de mai multă solidaritate cu cei care își asumă inițiative curajoase.

Pavel Popescu: A fost o campanie furibundă a USR plătită masiv în online pe subiect.

Iulian Dumitrescu: Îmi pare rău pentru demisie.

Gheorghe Flutur: Îți multumim pentru tot ce ai făcut pentru învățământul românesc.

Daniel Funeriu, după demisia lui Cîmpeanu: „Voi vă dați seama în ce fundătură a fost adusă țara asta dacă primul gest al viitorului ministru al educației ar trebui să fie să-i retragă titlul de doctor premierului?”

Sorin Cîmpeanu a demisionat, joi, din funcția de ministru al Educației, în urma acuzațiilor de plagiat al unor cursuri universitare. Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, va prelua interimar portofoliul Educației.