STENOGRAME PNL. Alina Gorghiu: Pe viitor, orice derapaj va fi sancționat

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni, în contextul apariției în presă a discuțiilor de la Bistrița în care a fost implicat Teodor Atanasiu, că pe viitor orice derapaj și orice declarație care afectează ideea de fuziune și de unitate a PNL vor fi sancționate.

RomaniaTV.net
11 mai 2015, 11:05
STENOGRAME PNL. Alina Gorghiu: Pe viitor, orice derapaj va fi sancționat

Mesajul meu foarte ferm pentru cei din PNL este că orice derapaj și orice declarație care afectează ideea de fuziune și de unitate a PNL va fi în mod clar sancționată, dar vă asigur că relația dintre mine și Vasile Blaga este una nu doar politic bună, ci și personală, avem o relație foarte bună. Colaborarea dintre mine și Cătălin Predoiu este la fel de bună. (…) S-a discutat situația acelor declarații, iar reacția ați văzut-o și din partea mea, și din partea domnului Blaga. Mai mult de atât nu avem ce să comentăm. O să învățăm cu toții din greșelile pe care le-am făcut, o să încercăm să nu le repetăm și cred că mesajul pe care eu și Vasile Blaga, Cătălin Predoiu și toți cei din conducerea partidului l-am dat astăzi — că proiectul fuziunii este foarte important, că orice derapaj pe viitor va fi sancționat și că respectul reciproc este esențial pentru a fi credibili în fața electoratului — este tot ce contează„, a declarat Gorghiu, după ședința comisiei de unificare a PNL.

Ea a subliniat că, potrivit protocolului dintre liberali și democrat-liberali, Cătălin Predoiu este desemnat premier din partea PNL.

Vreau să vă asigur de un lucru și vă spun cu toată sinceritatea: PNL întotdeauna și-a respectat toate angajamentele și toate promisiunile. Avem un protocol al fuziunii care spune foarte ferm și clar că Predoiu este candidatul nostru pentru funcția de premier, avem un protocol care spune foarte clar că ne bazăm pe respect și acest lucru este regulă pe viitor„, a spus Gorghiu.

Întrebată dacă Atanasiu va fi sancționat pentru afirmațiile de la Bistrița, liderul PNL a spus că această situație a fost rezolvată în interiorul partidului și că nimeni nu a cerut demisia acestuia.

Eu știu că există o dorință foarte mare de a vedea scandal în PNL. Eu, ca și copreședinte, am obligația să încerc să transmit publicului, electoratului, membrilor de partid o situație existentă. Da, au fost discuții, dar le-am rezolvat în interior, ne-am lămurit care a fost situația atunci, o depășim, nu o băgăm sub preș, dar discuțiile nu se vor purta în spațiul public, motiv pentru care nu o să mai vedeți, din această secundă, niciun fel de coleg din PNL, indiferent că este de la fostul PNL, fostul PDL, comentând acest lucru, pentru că aș vrea să înțelegem cu toții că proiectul fuziunii și bunul mers al acestuia este esențial„, a arătat Alina Gorghiu.

Duminică, presa a difuzat o înregistrare cu Teodor Atanasiu care vorbea într-o ședință a vechiului PNL, la Bistrița, despre faptul că membrilor PDL li s-ar fi dat iluzia că o să aibă prim-ministru, prin Cătălin Predoiu, dar că nu îl vor avea. Totodată, Atanasiu ar mai fi spus că cei din garda PDL ”o să dispară rând pe rând”, pentru că nu ar mai fi nevoie de ei.