STENOGRAME PNL: Ce spune Antonescu despre ultima discuţie cu Ponta şi despre relaţia cu Băsescu

USL s-a rupt. PNL a decis marţi să iasă de la guvernare. Potrivit unei stenograme a şedinţei Delegaţiei Permanente a PNL din 25 februarie 2014, prezentate de STIRIPESURSE.RO, Crin Antonescu le-a relatat colegilor săi ultima convorbire telefonică pe care avut-o cu Victor Ponta înaintea şedinţei în care s-a decis iesirea de la guvernare. Liderul PNL a vorbit şi despre relaţia cu preşedintele Traian Băsescu.

RomaniaTV.net
25 feb. 2014, 21:37
STENOGRAME PNL: Ce spune Antonescu despre ultima discuţie cu Ponta şi despre relaţia cu Băsescu

„Din ceea ce mi s-a relatat si din ceea ce am vazut in holul aeroportului, nu imi era clar daca a facut un pas care sa ne dea un motiv sa incheiem criza (…) Eu, fire optimista si relativ reconcilianta, am vazut in aceasta posibilitatea ca mergem cu propunerea noastra si se scoate povestea aia cu Daniel Constantin. L-am sunat pe Victor Ponta, l-am gasit de aceasta data si am cerut clarificari asupra acestui lucru, spunandu-i ca in jumatate de ora ajung la Delegatia Permanenta si ca daca el dupa 2 saptamani de invartit in jurul cozii mergem in Parlament in formula noastra, exista sanse foarte bune sa inchidem criza in al 12-lea ceas, dupa care dl premier mi-a spus ‘Nu, asta nu’.

Cu alte cuvinte, noi suntem dupa 2 saptamani in fata refuzului categoric si cu orice pret, chiar si in momentul in care au realizat ca nu suntem intr-un fel de cacealma ci ca suntem la capatul rabdarii, sa faca o miscare procedurala de 5 minute in Parlament, care nu costa nimic PSD-ul.

Citeşte şi: USL S-A RUPT. Antonescu: Mi s-a părut normal să nu prelungim un festival de IPOCRIZIE. Cerem DEMISIA lui Ponta

Gabi Oprea este acel senior al USL, situatia sa a fost rezolvata in discutii separate, speciale, nu au vrut sa accepte ca dl Oprea ramanea vicepremier pe probleme de aparare nationala, situatii de urgenta, ei bine si pe alea le coordona, in schimb evident, Ministrul de Interne fiind la randul lui vicepremier, dl Oprea nu mai avea juridictie asupra Internelor. Pentru ei lucrul acesta a fost inacceptabil. Ei ce au spus? Suntem de acord sa-l punem pe Iohannis vicepremier, dar daca-l faci ministru de Finante, deci Oprea la Interne, sau il fac pe Iohannis ministru de Interne, iar Oprea deasupra lui. Asta este situatia”, le-a spus Crin Antonescu liberalilor în şedinţa Delegaţiei permanente, potrivit unei stenograme prezentate marţi seara de stiripesurse.ro.

Antonescu le-a vorbit liberalilor şi despre relaţia sa cu preşedintele Traian Băsescu. „Eu nu intentionez, sincer sa fiu, sa va spun ca nu am nicio treaba cu dl Traian Basescu, sper ca dupa toti anii acestia merit aceasta incredere”.

Citeşte şi: Antonescu: Nu dorim niciun fel de înţelegere cu PDL. Ce vor face ei e treaba lor