STENOGRAME Revoltă în PNL pe tema creşterii pensiilor: „Poate data viitoare ne spuneţi şi nouă când vă întâlniţi cu Marcel/De două luni spun la TV 15%! Sunt papagal?”

Scandalul din coaliţia de guvernare PNL-PSD pe tema creşterii pensiilor pare fără sfârşit, chiar dacă guvernanţii anunţă aproape zilnic faptul că sunt cu un pas mai aproape de rezolvarea situaţiei.

17 nov. 2022, 19:00
STENOGRAME Revoltă în PNL pe tema creşterii pensiilor: „Poate data viitoare ne spuneţi şi nouă când vă întâlniţi cu Marcel/De două luni spun la TV 15%! Sunt papagal?”

După ce o bună perioadă PNL şi PSD s-au întrecut în a avansa procente cât mai mari cu care ar urma să crească pensiile, în ultimele săptămâni s-a intrat într-o nouă dinamică, în care liberalii insistă pe ideea că pensiile pot creşte cu minimum 15%, având surse de finanţare şi fără ca deficitul să fie afectat, iar PSD a trasat ca „linie roşie” creşterea pensiilor diferenţiat, în funcţie de cuantum.

După discuţiile de miercuri între liderii coaliţiei şi declaraţiile de presă ale preşedintelui PSD Marcel Ciolacu, în şedinţa liderilor PNL ce a urmat, multe nume mari din partid s-au răzvrătit împotriva lui Ciucă şi chiar au a ajuns să-i reproşeze faptul că îi face să-şi compromită imaginea, după cum reiese din stenogramele difuzate joi de Antena 3.

Nicolae Ciucă: Am discutat cu Marcel și consider că pensiile ar trebui să crească cu 6,2% pentru toți și apoi, progresiv, în funcție de venit, să dăm ajutoare astfel încât anvelopa totală să fie de 15%.

Alina Gorghiu: Nu mi se pare corect ca noi să ieșim și să spunem 15%, așa cum a spus și dl Președinte, și pentru că spune Marcel…Poate că data viitoare când vă întâlniți ne anunțați și pe noi. Să știm ce discutați, ca să nu mai ieșim să comentăm altceva.

Rareș Bogdan: Cum vine asta? Până acum PSD a ieșit cu 10%, acum vorbim de 6,2%? Noi am spus că susținem 15%

Dan Motreanu: 15% transpus în buzunar nici nu e 15% oricum. Nu acoperă inflația în întregime.

Raluca Turcan: O majorare cu 15% a punctului de pensie ese posibilă bugetar, ne încadrăm fără probleme și în deficitul bugetar asumat, precum și în plafonul de 9,4% din PIBm despre care se tot vaită ministrul Muncii.

Adrian Cozma: Nu suntem de acord cu așa ceva. Să fie 15% pentru toată lumea. De două luni mă duc la TV și spun 15%. Ce sunt? Papagal?

Florin Cîțu: Se pare că Marcel a găsit bani să nu mai majoreze impozitele pe clădiri cu 50%, dar bani pentru contractele part-time nu a mai găsit Marcel.

Citeşte şi: Rareș Bogdan: „România e mai aproape decât oricând de intrarea în spațiul Schengen. Sunt cele mai mari șanse din ultimii 11 ani”