STENOGRAMELE întâlnirii dintre Boc şi liderii USL

Stenogramele discuţiei dintre premierul Emil Boc şi liderii USL, difuzate în exclusivitate de România TV, arată că la marea negociere de la Palatul Parlamentului nu s-a ajuns la nici o înţelegere. "Spuneţi-ne şi nouă, preşedintele Traian Băsescu e de acord să vă daţi demisia? Ştiu că aţi fost aseară la Cotroceni", a fost una dintre întrebările ce i-au fost adresate premierului de către liderii USL.

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 15:24

Liderii USL i-au cerut premierului Emil Boc să fie de acord cu alegerile anticipate şi cu un guvern de tehnocraţi. „Asta înseamnă demisia dumneavoastră. Cerem să lăsați oamenii liberi să aleagă…”, a spus Ponta.

Boc le-a răspuns că anticipatele nu sunt o soluţie.

„Noi vom analiza, dar nu asta este soluţia…. 3 luni de destabilitate…. În plus, se creează un precedent periculos, să se cedeze la presiunea străzii. Şi voi, dacă preluaţi puterea, riscaţi sa păţiţi la fel”, a spus Boc.

„De când sunt alegerile un precedent periculos?”, l-a întrebat Crin Antonescu.

„Având în vedere ce s-a întâmplat duminică în stradă cu jandarmii, mi s-ar părea normal ca ministrul Igaş să își dea demisia astăzi. Nouă ne convine că îl ţineţi, că vă face deservicii, dar, în orice ţară normală, ministrul de Interne ar fi demisionat”, a intervenit şi Victor Ponta.

„Demiterea ministrului e treaba Parlamentului, vom vedea ce se întâmplă în sesiunea extraordinară. Sunt de acord cu sesiunea extraordinară în care să putem detensiona situația politică”, a răspuns Boc.

Daniel Constantin, liderul PC, a arătat că „pierderile, din punct de vedere economic, sunt mult mai mari dacă lăsăm oamenii in stradă”.

„Argumentul cu stabilitatea economică nu stă în picioare când e vorba de anticipate. Cum vi se pare că e mai bine? 2 luni în stradă sau 2 luni cu un alt guvern?”, a întrebat liderul PC.

Crin Antonescu: „Ați ocolit atâta timp Parlamentul şi acum aveți ipocrizia să detensionati situația în Parlament?”

Daniel Constantin: „Există presiuni din partea membrilor noștri din ţară, că dacă situația continuă așa, să facem fie grevă parlamentară, fie să ne dîm demisia din Parlament”.

Boc a răspuns: „Sunt niște riscuri din partea ambelor părți….”

Victor Ponta: „Noi am discutat, dar mai e un actor în ecuaţia asta, Traian Băsescu. Spuneţi-ne şi nouă, e de acord să vă daţi demisia? Ştiu că aţi fost aseară la Cotroceni”.

Răspunsul lui Emil Boc: „Nu am discutat despre asta, am vorbit despre FMI. Nu v-am chemat la întâlnire pentru că mi-a cerut preşedintele. Pe domnul Antonescu l-am sunat înainte să mă duc la Cotroceni”.