Stephen Hawking avertizează: „Particula lui Dumnezeu poate distruge Universul”

Celebrul om de stiinta Stephen Hawking a lansat un avertisment infricosator in legatura cu Particula lui Dumnezeu. El spune ca aceasta poate distruge universul in viitor.

08 sept. 2014, 14:29
Stephen Hawking avertizează: „Particula lui Dumnezeu poate distruge Universul”

Stephen Hawking este de parere ca, la o energie foarte ridicata, Particula lui Dumnezeu, descoperita de oamenii de stiinta in 2012, are puterea de a distruge universul, scrie ziare.com. Aceste crede ca omenirea nici nu si-ar da seama cand va sosi neplacutul moment.

Citeşte şi DESCOPERIRE UIMITOARE: Portretul robot al bosonului Higgs se conturează tot mai clar

Totul poate rezulta in urma unor experimente in care s-ar suprasolicita aceasta particula, denumita si bosonul Higgs. Deocamdata, omenirea nu dispune de un accelerator de particule suficient de puternic pentru a provoca o asemenea catastrofa.

Citeşte şi Stephen Hawking, despre pericolul Inteligenţei Artificiale: Va dezvolta arme pe care nu le vom mai înţelege

Informatia este oferita de Hawking in prefata unei noi carti care reuneste prelegeri ale unor oameni de stiinta si astronomi precum Neil Armstrong si Buzz Aldrin. Numele ei este „Starmus”.

„Bozonul Higgs are trasatura ingrijoratoare de a putea deveni megastabil la energii de peste 100 de miliarde de giga-electroni-volti (GeV) „, scrie el in publicatia mentionata. Hawking afirma ca fenomenul poate crea o bula de vid ce s-ar extinde cu viteza luminii si ar distruge totul in cale.

Specialisiti in domeniu ne linistesc insa si spun ca descoperirea bozonului Higgs nu a dus la nicio catastrofa pentru omenire, desi in trecut aparusera numeroase teorii inspaimantatoare.