Stephen Hawking: Omul se va confrunta cu apocalipsa nucleară. Trebuie să colonizeze spaţiul

Omenirea se va confrunta cu apocalipsa nucleară şi va trebui să construiască colonii pe Marte şi apoi în restul spaţiului, a declarat marele fizician Stephen Hawking.

RomaniaTV.net
06 ian. 2012, 19:05
Stephen Hawking: Omul se va confrunta cu apocalipsa nucleară. Trebuie să colonizeze spaţiul

„Este posibil ca rasa umană să dispară, dar nu este un lucru inevitabil. Este aproape sigur că un dezastru, precum un război nuclear sau schimbările climatice, va distruge Pământul în maxim 1.000 de ani„, a spus fizicianul de la Universitatea Cambridge.

Este esenţial să colonizăm spaţiul. Cred că vom construi colonii capabile să se susţină singure pe Marte şi pe alte corpuri ale sistemului solar, însă probabil nu în următorii 100 de ani”, a mai spus profesorul.

El a precizat că este optimist că progresul în ştiinţă şi tehnologie le va permite, în cele din urmă, oamenilor să iasă şi din sistemul solar şi să ajungă în colţuri îndepărtate ale universului.

Hawking a răspuns vineri la întrebările ascultătorilor la BBC Radio 4, în cadrul unui program care marchează cea de-a 70-a sa aniversare.

Dar dacă omul va întâlni viaţă extraterestră în călătoria sa în spaţiu, consecinţele pentru umanitate ar putea fi grave, atenţionează fizicianul.

„Descoperirea vieţii inteligente în univers ar fi cea mai mare descoperire ştiinţifică din istorie. Însă va fi extrem de riscant să încercăm să comunicăm cu o civilizaţie extraterestră (…) Dacă extratereştrii decid să ne viziteze, rezultatul ar putea fi similar cu cel al sosirii europenilor în Americi. Nu a fost bine pentru nativii americani”, a subliniat Hawking.