Sterilizări gratuite de câini, realizate de Primăria Sectorului 2

Programul de sterilizare şi vaccinare gratuită a câinilor cu proprietari şi comunitari, desfăşurat de administraţia condusă de edilul Neculai Onţanu în parteneriat cu fundaţiile Vier Photen, Fundaţia Speranţa şi Fundaţia Colţ Alb, continuă în această săptămână în zona centrală, respectiv pe străzile Icoanei, Luminei, Gheorghe Palade, Vasile Lascăr, Domniţa Ruxandra, Leonida, General Traian Doda, Mărgăritarilor.

RomaniaTV.net
29 mai 2012, 21:15
Sterilizări gratuite de câini, realizate de Primăria Sectorului 2

Pentru informaţii, dar şi semnalarea zonelor unde se găsesc câini comunitari, locuitorilor le stau la dispoziţie numerele de telefon 021.255.22.17 sau 021.255.22.07, urmând ca echipele mobile de medici veterinari să realizeze operaţiile de sterilizare şi vaccinare în mod gratuit.

În timp ce de ani de zile majoritatea soluţiilor care vizează rezolvarea problemei câinilor maidanezi au rămas doar la stadiul teoriei, Primăria Sectorului 2 este una dintre puţinele administraţii locale care au trecut la practică şi a reuşit să obţină rezultate deosebite în acest domeniu.

Astfel, de la demararea programului de sterilizare şi vaccinare gratuită echipele de medici veterinari ale Primăriei au reuşit să castreze peste 3000 de câini anual.

Într-un recent interviu acordat Agerpres, primarul Neculai Onţanu a subliniat faptul că „Primăria sectorului 2 a construit un adăpost pentru 400 de câini fără stăpân, iar un altul, cu o capacitate de 600 de locuri, la care lucrăm acum, va fi finalizat în luna iulie a acestui an”.

După darea în folosinţă a adăpostului de la Butimanu, administraţia condusă de Neculai Onţanu va deveni singura primărie de sector din București care dispune de două asemenea adăposturi, pentru câinii comunitari.