Fost consilier al lui Donald Trump la Casa Albă, arestat pentru fraude financiare

Steve Bannon, fost consilier al preşedintelui Donald Trump, a fost arestat joi, fiind acuzat că împreună cu alte trei persoane a înşelat donatori prin intermediul unei campanii online de strângere de fonduri, numită "Noi construim zidul".

RomaniaTV.net
20 aug. 2020, 13:33

Steve Bannon, fost consilier al lui Trump, a fost arestat sub acuzaţia de fraudă în legătură cu o campanie de strângere de fonduri pentru construirea zidului la graniţa Statelor Unite cu Mexicul, informează NBC.

Acuzaţiile sunt menţionate în rechizitoriul Curţii federale din Manhattan, relatează Apnews.

Procurorii americani susţin că Steve Bannon (foto) şi alte trei persoane au „pus la cale o schemă de fraudare a sute de donatori” prin intermediul unei campanii online de crowdfunding prin intermediul căreia s-au strâns peste 25 de milioane de dolari pentru a construi un zid de-a lungul graniţei de sud a Statelor Unite.

Fost strateg-şef la Casa Albă şi teoretician al dreptei naţionaliste americane, Bannon l-a consiliat pe Trump timp de aproximativ un an, până în august 2017.

Bannon, Brian Kolfage, Andrew Badolato, Thimothy Shea şi alţii „au orchestrat o schemă pentru a escroca sute de mii de donatori” în campania online „We build the wall” (Noi construim zidul, n.r.), în care au fost strânşi 25 de milioane de dolari, a anunţat joi Departamentul american de Justiţie.

Steve Bannon a primit mai mult de 1 milion de dolari, din care a folosit pentru a-şi acoperi cheltuielile personale. El urmează să apară în faţa unei Curţi de justiţie.

Apnews precizează că a luat legătura cu avocatul lui Bannon joi dimineaţă, însă reprezentanţii acestuia nu au făcut comentarii pe această temă.