Cum a inventat Steve Jobs iPad-ul

Steve Jobs a decis să inventeze o tabletă PC după ce un angajat al Microsoft i-a dezvăluit planurile companiei de a lansa un astfel de produs, se arată în biografia cofondatorului Apple, potrivit MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
26 oct. 2011, 14:14
Cum a inventat Steve Jobs iPad-ul

Cofondatorul Apple, Steve Jobs, a decis să inventeze o tabletă PC după o cină cu un angajat al lui Bill Gates, care i-a dezvăluit că Microsoft pregăteşte un astfel de produs revoluţionar. „La această cină mi-a vorbit pentru a zecea oară despre acest lucru şi mă săturasem atât de tare să aud povestea încât am ajuns acasă şi am spus: La naiba cu asta, să-i arătăm acestui tip ce poate fi într-adevăr o tabletă”, a mărturisit Jobs.

Supărarea sa l-a determinat pe antreprenor să creeze iPad-ul, care a fost lansat în aprilie 2010, informează Daily Mail. În total, iPad-ul a fost vândut în 39.8 milioane de exemplare.

Adevăratul motiv pentru care cofondatorul Apple s-a ambiţionat să creeze iPad-ul a fost dezvăluit în biografia sa, „Steve Jobs”, scrisă de Walter Issacson şi apărută deja în magazine. Autorul l-a intervievat pe antreprenor de 40 de ori în timpul bătăliei acestuia cu cancerul şi vorbit, de asemenea, cu rudele şi prietenii lui Steve Jobs.

Biografia tratează şi relaţia lui Steve Jobs cu Bill Gates. Deşi cei doi s-au comportat civilizat unul cu celălalt, cofondatorul Apple considera că şeful Microsoft s-a folosit de ideile altora şi nu a creat niciun produs de-a lungul vieţii: „Bill a furat fără ruşine ideile altor oameni. Nu a inventat nimic şi cred că se simte mai confortabil ca filantrop decât în tehnologie”. În cartea lui Isaacson apare şi o convorbire purtată de cei doi la o cină, în care Bill Gates i-a dezvăluit lui Steve Jobs că lucra la un sistem de operare. Jobs ar fi fost foarte deranjat de acest aspect şi se presupune că ar fi gândit mai devreme un astfel de sistem de operare: „Am avut încredere în tine şi acum furi de la noi”, i-ar fi spus cofondatorul Apple lui Bill Gates.

Cartea dezvăluie că Steve Jobs nu a dorit nici să aibă o întâlnire cu preşedintele american Barack Obama până când acesta nu i-a solicitat personal o întrevedere. Cei doi s-au văzut la o întâlnire organizată de Obama, la care au mai fost prezenţi şi alţi lideri ai unor companii din Silicon Valley, printre care şi Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

Conform biografiei sale, Steve Jobs a suferit de un tip de cancer care nu se extinde rapid şi care „putea fi vindecat”, dar el nu a dorit să fie operat decât după 9 luni. Dacă ar fi trecut printr-o intervenţie chirurgicală mai devreme, se presupune că ar fi putut fi salvat. El a optat însă pentru un tratament cu acupunctură, cu o dietă vegetariană şi alte remedii pe care le-ar fi găsit online.