Știai că există miere de păpădie? Uite cum se face și ce efecte miraculoase are

Mierea e unul dintre alimentele nelipsite din casa oricui. Mulți români aleg să-și producă singuri mierea, considerând că e cea mai sănătoasă soluție.

14 ian. 2022, 14:53
Știai că există miere de păpădie? Uite cum se face și ce efecte miraculoase are

Știați că puteți face miere și din păpădie? E un sirop cu proprietăți curative deosebite. Face minuni la stomac și ficat.

Ingredientele folosite de cei mai mulți pentru a face miere de păpădie sunt: flori deschise de păpădii, zahăr, lămâie și apă. Cantitățile sunt deosebit de importante când vine vorba de mierea de păpădie

Așadar, aveți nevoie de 50 de flori de păpădie proaspăt înflorite, de o culoare galben deschis, culese din zone cât mai curate și cât mai puțin poluate, în niciun caz de pe marginea șoselelor unde trec mereu mașini.

La 50 de flori se folosesc 500 ml de apă și 500 g de zahăr. Din aceste cantități, după fierbere, vei obține aproximativ 500 ml de miere de păpădie. Se mai folosește și sucul proaspăt de la o lămâie mică și bine coaptă.

Iată cum se prepară mierea de păpădie

În primul rând, trebuie să spălați bine bine florile de păpădie în apă rece. Apoi, puneți apa la fiert și adăugați florile când dă în clocot. Trebuie să fiarbă timp de un minut. Opriți focul și lăsați la macerat timp de 8-9 ore. Se strecoară și se storc bine florile. Se adaugă zahărul și lămâia (coaja rasă și sucul). Se pune la fiert la foc mic. Nu lăsați să colocotească. Lăsați până scade suficient și ajunge de consistența siropului. Este gata când nu mai picură de pe lingură, ci curge în fir subțire. Se toarnă în borcane sterilizate și apoi lăsați-le să se răcească. Se ține la frigider.

Citește și O linguriţă de miere amestecată cu bicarbonat face minuni. Rezultate miraculoase în doar zece minute

Beneficiile consumului de miere de păpădie

Puteți consuma această dulceața sau mierea de păpădie fie ca un aliment obișnuit, însă fără a abuza de ea, fie ca remediu naturist în afecțiuni precum cele pulmonare, hepatice, ale aparatului locomotor, în răceli, bronșite, inflamații ale gâtului, reumatism sau tuberculoză. Dacă îți administrezi dulceața de păpădie în scop terapeutic, ia o lingură cu 30 de minute înainte de fiecare din cele 3 mese principale.

O puteți folosi și pentru uz extern, în afecțiuni articulare, caz în care se aplică sub formă de comprese.

Indiferent că este consumată sub formă de dulceață, de ceai, de sirop sau de salată, păpădia aduce o mulțime de beneficii sănătății. Astfel, această plantă:

Stimulează vezica biliară, contribuind la creșterea cantității de bilă;
Calmează crizele hepatice dureroase;
Combate eficient constipația;
Scade nivelul colesterolului;
Favorizează eliminarea toxinelor din organism, indiferent dacă acestea sunt de natură infecțioasă, alimentară sau din mediu;
Ameliorează considerabil psoriazisul, eczemele și acneea.

Citește și Mierea are efecte miraculoase asupra organismului. Previne diabetul, te scapă de alergii și reglează nivelul colesterolului