Ştiai că: La fiecare şapte ani, organismul se reînnoieşte complet? Află LUCRURI UIMITOARE despre corpul uman

Organismul uman este mai impresionant decat iti poti imagina. Desi adesea ne gandim la cat este de fragil, corpul nostru e un adevarat miracol.

RomaniaTV.net
04 nov. 2013, 21:18
Ştiai că: La fiecare şapte ani, organismul se reînnoieşte complet? Află LUCRURI UIMITOARE despre corpul uman

Cand nu suferim de vreo afectiune si corpul e perfect sanatos, nu simtim sau nu ne dam seama ca, de fapt, organismul ar face ceva special, insa acest lucru se intampla. Pe masura ce ne petrem ziua ca si cum nimic nu s-ar intampla, corpul nostru lucreaza, folosind energia si auto-vindecandu-se.

Iata lucruri surprinzatoare despre corpul uman, pe care cu siguranta nu le stiai:

1. La fiecare sapte ani, organismul se reinnoieste complet

Peste 25 de milioane de celule din corpul tau mor in timp ce tu citesti aceasta propozitie! Totusi, e in regula, deoarece corpul tau produce peste 300 de miliarde de celule noi zilnic. Celulele care iti alcatuiesc corpul mor, fiind inlocuite cu altele. Acest lucru se intampla atat de des, incat, la fiecare sapte ani, ai un corp cu celule complet noi. In vreme ce acest lucru este adevarat in cazul majoritatii celulelor, cum ar fi cele din stomac, unele dintre cele mai importante celule din corpul tau (cele din oase, creier si inima) nu se prea regenereaza, astfel ca trebuie sa ai mare grija de ele.

2. Corpul tau are mai multe celule decat stelele dintr-o galaxie

Corpul tau este alcatuit din aproape 75 de bilioane de celule. Fiecare celula este ca un oras mic, cu mii de tipuri de molecule complexe care interactioneaza intre ele, pentru a te mentine in viata si constient. Cand compari acest lucru cu cele 400 de miliarde de stele din galaxia noastra, poti intelege cat de minunat este corpul uman. Asa incat, atunci cand te simti deprimat si insignifiant, e de ajuns sa-ti amintesti ca esti facut din 75 de bilioane de celule, acest lucru facandu-te cu adevarat special.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.