Ştiai că şi vasele de gătit te pot îmbolnăvi?

Te-ai gândit vreodată că propriile tigăi şi oale te pot îmbolnăvi?! Cele mai recente cercetări arată că unele materiale din alcătuirea lor pot fi toxice pentru organism.

RomaniaTV.net
12 nov. 2015, 09:58
Ştiai că şi vasele de gătit te pot îmbolnăvi?

Sanatatea noastra este influentata semnificativ de ceea ce mancam si, implicit, de ustensilele folosite la gatit.

Nutrientii din alimente pot fi rapid distrusi daca incalzim prea mult produsul in sine iar unele metale grele din care sunt concepute oalele si tigaile se pot scurge in propria noastra mancare, arata un studiu efectuat la Centrul Medical Johns Hopkins din SUA, citat de NaturalNews.

Citeşte şi  Cele mai sănătoase vase pentru gătit

Oamenii de stiinta atrag atentia ca putem chiar cumpara cele mai bune produse organice si tot riscam sa ne otravim daca nu le gatim in recipientele corespunzatoare.

Teflonul

Acest material este foarte larg utilizat la tigaile antiadezive, dar este si considerat cel mai periculos pentru sanatate. Spre exemplu, tigaile care contin teflon sau acid perfluorooctanoic (PFOA) poate favoriza o scadere a calitatii spermei la barbati, dar si boli ale tiroidei, la ambele sexe. Totodata, unele studii arata ca favorizeaza aparitia cancerului si contribuie la cresterea nivelului colesterolului din sange.

Citeşte continuarea pe Lyla.ro