Stigmat sau binecuvântare? Povestea bărbatului căruia de 12 ani îi apare o cruce însângerată pe frunte, de Sărbători. Oricât încearcă să scape de ea, aceasta nu dispare

Nenad Paunović, din oraşul sârb Pancevo, care are o cruce însângerată pe frunte, atrage atenţia mass-media la fiecare mare sărbătoare creștină, aşa cum este şi acum, când ortodocşii de rit vechi sărbătoresc Crăciunul.

07 ian. 2022, 23:50
Stigmat sau binecuvântare? Povestea bărbatului căruia de 12 ani îi apare o cruce însângerată pe frunte, de Sărbători. Oricât încearcă să scape de ea, aceasta nu dispare

Unii sunt surprinși de crucea de pe fruntea lui Nenad și spun că este o binecuvântare, în timp ce alții se îndoiesc de asta. Astfel de răni nu sunt necunoscute în rândul credincioșilor și se numesc stigmate – urme pe corp care apar în locurile în care Iisus Hristos a fost rănit în timpul răstignirii. Acestea sunt palmele sau încheieturile, precum și acele locuri în care au fost bătute cuiele care țineau trupul lui Iisus în timp ce acesta era pe cruce.

Purtarea unui semn care simbolizează răstignirea lui Isus Hristos nu poate fi decât o sursă de mândrie pentru Nenad. Pentru că… bărbatul de 36 de ani nu crede că aceasta ar fi lucrarea diavolului. Se spovedeşte regulat şi vizitează mănăstirile. Clerul nu are o explicație clară pentru semnul de pe fruntea sa, așa că unii dintre ei au transmis-o catre medici, dar şi aceştia ridică din umeri.

Totul a început în urmă cu 12 ani, cu botezul din familia unui prieten. Nenad, care nu era un fanatic religios, a fost uns în timpul ritualurilor și de atunci este stigmatizat ori de câte ori este Paște, Bobotează sau Crăciun. „În timpul ceremoniei, preotul l-a uns pe prietenul meu, m-a uns pe mine, dar deodată a început să-mi ardă fruntea și să curgă limfa, iar după aproximativ o oră mi-a apărut o cruce. Am fost la spital pentru a fi examinat, apoi m-am întors la tatăl meu să iau acel ulei, să verific în ce constă, că nu ştiam să fiu alergic la nimic. Era un ulei obinuit, comestibil„, a declarat bărbatul, pentru ziarul sârb Telegraf.

Citeşte şi Ultima profeţie a celebrei vindecătoare Djuna: „Perioada teribilă va fi precedată de o boală periculoasă ce se va instala la plămâni”

În primul rând, noaptea, spune Nenad, începe roșeața și se formează limfa, astfel încât a doua zi va exista o dâră de sânge clară. Crucea de sânge, de regulă, rămâne pe fruntea lui Nenad aproximativ şapte zile, apoi dispare. Mai mult decât atât, bărbatul susţine că o dată cu crucea a căpătat şi darul vindecării. „Am primit darul de a ajuta oamenii. Și nu numai când crucea este acolo, ci pe tot parcursul anului. Este suficient să-mi apropii mâna de locul lor dureros, ei simt ceva căldură și problemele lor încep să dispară încet. Există o gamă largă de probleme cu care pot ajuta, dar nu vreau să vorbesc despre asta„, a mai declarat el.

Cu o altă ocazie, el a declarat că medicii i-au luat spre analiză o crustă uscată de pe frunte. „Nu erau globule roșii în el, deși sângele este foarte roșu”, mai spune Nenad. Deși medicii nu au o explicație științifică pentru acest fenomen, mulți dintre ei cred că miracolele sunt posibile – așa că l-au îndrumat pe Nenad înapoi către biserică.

Citeşte şi Muntele sfânt, supranumit Athosul României. La schitul de aici sunt interzise femeile, iar o fântână vindecă orice boală