Ştii cât de benefic este busuiocul?

Un simbol al bucătăriei italiene, busuiocul este folosit la prepararea diverselor mâncăruri, de la pizza pâna la paste, inclusiv salate. Gustul său aromat oferă savoare și totodată este un ingredient sănătos.

04 ian. 2018, 06:42
Ştii cât de benefic este busuiocul?

Dacă până acum credeai că busuiocul este doar o plantă aromatică, află că această plantă are și efecte terapeutice. Considerat de ayurvedici o plantă sacră, aceștia îl foloseau în special pentru a elimina stresul. Foloseau atât frunzele, cât și semințele pentru a trata multe afecțiuni.

Ceaiul de busuioc, remediu naturist în gripă și răceală

Deși este o plantă cu frunze mici, confirmă celebra vorbă din popor conform căreia „esențele tari se păstrează în sticluțe mici”. Astfel că, dacă te deranjează reacțiile alergice la anumite insecte sau la mușcături, dacă ai fost depistat cu intoxicație de mercur, ceaiul de busuioc este un veritabil adjuvant.

Răceala, gripa, durerea de cap, bolile cardiovasculare sau febra pot fi combătute cu ajutorul ceaiului de busuioc. Pentru problemele respiratorii se recomandă un decoct din frunze de busuioc, miere și ghimbir care se adaugă după ce decoctul s-a mai răcit.

Proporția este de o lingură de miere la o linguriță de plantă de busuioc proaspăt mărunțit și 2 cm de ghimbir ras.

Are proprietăți antiinflamatoare

Busuiocul, datorită substanțelor conținute, are proprietăți antiinflamatoare. Este un aspect de reținut, mai ales dacă suferi de diabet. De altfel, busuiocul ajută și la scăderea indicelui glicemic.

În plus, semințele de busuioc conțin un soi de ulei benefic pentru organismul uman, deoarece are acțiune antioxidantă.

În cazul în care te confrunți cu febră sau răceală, este indicat să bei suc proaspăt din frunze de busuioc diluat cu apă. Consumat frecvent, va reduce colesterolul rău și previne afecțiunile cardiovasculare.

Este un ingredient minunat pentru diverse preparate, ajută la îmbunătățirea circulației sangvine, datorită concentrației mari de magneziu.

Tratament anti-aging

Datorită antioxidanților și vitaminelor conținute, busuiocul menține sănătatea și frumusețea pielii tale, protejându-o de îmbătrânirea prematură și mai ales de apariția ridurilor.

Iată câte motive ai pentru a consuma porții mici și dese de busuioc!

Nici uleiul esențial de busuioc nu ar trebui evitat mai ales dacă te confrunți cu boli de piele cum ar fi psoriazisul sau acneea și dacă ai pielea uscată.

Pe de altă parte, pentru frumusețea pielii tale nu uita de hidratarea constantă, zilnică și nici de cele 8 ore de somn.

Află care sunt cele mai bune surse de magneziu AICI