Stilul în care tastezi îţi poate spune dacă poţi dezvolta boala Parkinson

În urma unui studiu, un grup de cercetători de la Universitatea MIT au reuşit să diagnosticheze bolnavii incipienţi de Parkinson prin modul în care foloseau tastatura.

07 apr. 2015, 10:30
Stilul în care tastezi îţi poate spune dacă poţi dezvolta boala Parkinson

Per ansamblu, o tastatură de computer nu poate fi folosită la foarte multe activităţi. La bază este un instrument de scris, iar dacă vă place să vă jucaţi pe PC, o puteţi folosi şi pentru gaming. Un grup de cercetători de la Michigan Institute of Technology a mai observat însă un scenariu pentru care poate fi folosit o banală tastatură împreună cu o aplicaţie.

Cei de la MIT au descoperit că, prin prisma stilului de tastare, pot fi diagnosticate o formă incipientă de Parkinson şi alte câteva afecţiuni neuromotorii. Aparent, modul în care cineva sănătos apasă pe o tastă, timpul în care stă cu mâna pe ea şi modul în care o eliberează este diferit faţă de un bolnav. În particular, perioada de timp după care ridică mâna de pe o tastă o persoană suferindă de Parkinson, chiar şi dacă se află la începutul bolii, este semnificativ mai mare.

Citeşte continuarea pe Playtech.ro.