Stimulent financiar de 600 de lei pentru profesori din 2022. Cererile se pot depune până în 20 ianuarie

Propunerea este de acordare a stimulentului în valoare de cel mult 600 de lei, proporțional cu norma didactică, în anul 2022.

20 dec. 2021, 23:53
Stimulent financiar de 600 de lei pentru profesori din 2022. Cererile se pot depune până în 20 ianuarie

Profesorii din Alba Iulia ar urma să primească un stimulent financiar în valoare de cel mult 600 de lei. Propunerea este pentru aplicare de anul viitor. Cu acești bani, cadrele didactice ar urma să poată achita tarifele pentru participare la cursuri de perfecționare, ar putea cumpăra carte școlară, laptopuri, tablete, licențe software sau alte materiale necesare activității de predare.

Propunerea este de acordare a stimulentului în valoare de cel mult 600 de lei, proporțional cu norma didactică, în anul 2022.

Potrivit proiectului, cererile vor putea fi depuse până în 20 ianuarie, la unitățile de învățământ aparținătoare. Acestea le aprobă și le transmit către primărie până în 31 ianuarie.

Copiii din 150 de unităţi de învăţământ vor primi în continuare o masă caldă sau un pachet
Beneficiarul va pune la dispoziția unității de învățământ documente justificatoare privind cum a utilizat suma alocată.

Inițiatorii proiectului susțin că ”odată cu venirea pandemiei și înghețarea majorării salariilor profesorilor, cadrele didactice au fost nevoite să se descurce cu resursele de care dispun pentru a garanta un serviciu educațional de calitate”.

De asemenea, ”există mulți profesori care, din venituri proprii, achiziționează cărți, laptopuri sau alte materiale didactice necesare asigurării bunei predări”.

În Alba Iulia sunt 21 de unități de învățământ preuniversitare cu personalitate juridică și 1.104 cadre didactice, scrie alba24.ro.

Majorare de 4% pentru profesori, dascălii aşteptau un stimulent financiar de 16%

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, le-a transmis profesorilor, care au protestat în fața Guvernului pentru măririle salariale promise și amânate doi ani, că mărirea de doar 4% este „ceea ce s-a putut în acest moment” și că „s-a început recuperarea”.
Întrebat de jurnaliști, la conferința de presă de la Guvern, ce le transmite profesorilor care sunt în stradă, ministrul Finanțelor a răspuns: „Le transmit exact ce am transmis și data trecută la conferință, că am început o recuperare, nu este ceea ce… este ceea ce s-a putut în acest moment și se va continua recuperarea”.

Şcolile ar putea rămâne închise după Sărbători. Avertismentul sindicaliştilor din Educaţie care protestează în Piaţa Victoriei
Profesorii ar fi trebuit să primească o majorare de 16% a salariilor de bază, în medie, pentru a ajunge la sumele din grila de salarizare prevăzută de Legea 153/2017. Această majorare ar fi trebuit să fie acordată încă din 2020, dar a fost amânată de Guvernele Orban și Cîțu, fiind acum din nou amânată parțial de Guvernul Ciucă.

Sindicatele au anunțat proteste de stradă și în țară, pichetarea sediilor prefecturilor, programate săptămâna aceasta. Ei spun că nu vor încheia mediile și se vor închide școlile, dacă lucrurile vor rămâne în felul acesta, a avertizat în weekend liderul Federației Sindicatelor Libere din Invățământ, Simion Hăncescu.