Ştirea care a ÎNGROZIT lumea: „Două EXPLOZII la Casa Albă, Obama rănit”. Vezi ce s-a întâmplat

O ştire înspăimântătoare a fost publicată pe contul de Twitter al agenţiei de presă Associated Press, făcând în câteva secunde înconjurul lumii: "Două explozii la Casa Albă, Obama este rănit". Informaţia a băgat lumea în sperieţi, în special Wall Street-ul.

RomaniaTV.net
23 apr. 2013, 19:56
Ştirea care a ÎNGROZIT lumea: „Două EXPLOZII la Casa Albă, Obama rănit”. Vezi ce s-a întâmplat

Trimisă pe contul oficial de Twitter al agenţiei americane de ştiri Assocated Press, ştirea „Două explozii la Casa Albă, Obama rănit” a făcut aproape instantaneu înconjurul lumii şi a stârnit panică timp de câteva minute, în special pe Wall Street, unde indicele Dow Jones s-a prăbuşit brutal cu peste 130 de puncte, adică apropape cu 1%,  scrie presa franceză.

Cei care nu au dat niciun pic crezare informaţiei care circula pe Twitter cu viteza sunetului au fost ziariştii de la Casa Albă, ale căror birouri se află la câteva zeci de metri de Biroul Oval, unde lucrează preşedintele Barack Obama. În reşedinţa prezidenţială nu se auzise nici măcar o pocnitoare.

Dar tensiunea a continuat să se manifeste în rândul celor neavizat sau prea creduli, până când însăşi agenţia implicată în toată farsa a dat dezminţire, anunţând că neînţelegerea a fost creată de hackerii care au atacat contul de Twitter al AP, care are 1,9 milioane de abonaţi.

Preşedinţia americană a confirmat la rândul ei că nu a fost vorba despre niciun  fel de explozie. Puţin mai târziu, preşedintele Barack Obama a apărut în mijlocul studenţilor eminenţi, pe care i-a onorat la Casa Albă.

Pirateria a fost revendicată în final, tot pe Twitter, de Armata Electronică Siriană (SEA), care are deja la activ piratarea mai multor conturi ale presei din străinătate, între care i-a căzut victimă şi cel al Agenţiei France Prese, în luna februarie, precum şi conturile Sky News Arabia şi Al-Jazeera Mobile, iar sâmbătă, conturile de Twitter a două programe emblematice ale televiziunii americane CBS au de asemenea ţinta piraţilor informaticii.