Ştirea cu dispariţia „Stelei” din Liga 1 face înconjurul lumii

Federaţia Română de Fotbal a confirmat joi, la finalul Comitetului Executiv, că s-a aprobat schimbarea denumirii clubului Steaua în FC FCSB SA, iar vestea s-a propagat cu o viteză uluitoare.

31 mart. 2017, 09:18
Ştirea cu dispariţia „Stelei” din Liga 1 face înconjurul lumii

„Cine eşti tu? Steaua Bucureşti se va numi FC FCSB, după ce Federaţia Română a aprobat o bizară schimbare de nume a fostei deţinătoare a Cupei Campionilor”, notează The Sun, care apoi povesteşte despre conflictul dintre Becali şi Armată, dar şi despre decizia Curţii de Apel, pe care o cataloghează drept „bizară”.

Sursa citată notează că schimbarea de nume s-ar putea să nu aibă un impact atât de puternic, citându-l pe Becali, care a afirmat că „fanii ne vor urma„. Totodată, ziariştii englezi au oferit mai multe imagini de colecţie cu performanţa din 1986, de la Sevilla, cea mai sugestivă fiind cu Ştefan Iovan ridicând trofeul.

În anul 2015, FC Steaua a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie 2016, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

FC Steaua a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

De la decizia ICCJ, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.