Ştirea despre Simona Halep care face înconjurul ziarelor din întreaga lume. „Altfel nu se poate”

Deşi în ultimul an a avut o ascensiune impresionantă, Simona Halep nu a reuşit să-şi consolideze foarte bine relaţia cu sponsorii. Astfel, în timp ce unii jucători câştigă sume foarte mari din contractele de imagine, tenismena română are o singură colaborare, cu o companie de echipament sportiv. Acest lucru se întâmplă din două motive, crede jurnalistul american Miguel Morales, de la Forbes.

RomaniaTV.net
17 iul. 2014, 08:48
Ştirea despre Simona Halep care face înconjurul ziarelor din întreaga lume. „Altfel nu se poate”

SIMONA HALEP urcă în clasamentul WTA, dar nu atrage încă marii sponsori. Într-un interviu acordat ziare.com, acesta a adus următoarele argumente pentru a explica această situaţie: faptul că Simona nu a câştigat încă niciun turneu de Grand Slam, dar şi acela că sportiva provine dintr-o ţară mică.

„Nu cred că este vorba de o problemă managerială. Această problemă este destul de întâlnită în marketing, când vine vorba despre tenisul feminin”, a explicat Morales. „Sponsorii sunt interesaţi de sportivi din ţări cu potenţial mai mare, precum Na Li (China) sau Sloane Stephens (SUA), dar şi de sportivi care arată bine, cum ar fi cazul Annei Kournikova. (…). Cu siguranţă ar fi fost un produs de marketing mai bun dacă era din China sau din SUA, în locul unei pieţe mici precum România”, a adăugat el.

Sondaj: STEAUA şi SIMONA HALEP, brandurile sportive numărul 1 ale României

Jurnalistul şi-a exprimat regretul cu privire la această „discriminare”, însă, în acelaşi timp, a subliniat că lucrurile se pot schimba.

„Este păcat să sponsorii nu pot sau vor să-şi aleagă ţintele în funcţie de calităţile, talentul şi rezultatele jucătorilor de tenis, dar dacă Simona va câştiga multe trofee, va schimba asta. (…) Dacă Simona câştigă US Open sau alt turneu de Grand Slam, va încasa bonusuri uriaşe din contractul de sponsorizare pe care îl are cu Adidas. De asemenea, va urma un nou contract de sponsorizare cu o firmă care produce rachete de tenis. Totuşi, trebuie să câştige mai multe turnee de Grand Slam pentru a avea un impact în relaţia cu sponsorii”, a spus Morales în cele din urmă.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (numărul 3 mondial), liderul clasamentului WTA, Serena Williams, şi chinezoaica Na Li (2 WTA) conduc contingentul jucătoarelor care vor participa la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, care va avea loc în perioada 25 august – 8 septembrie, la Arenele Flushing Meadows din New York.

La competiţie au fost anunţate jucătoare din 36 de ţări, iar 11 dintre acestea provin din Statele Unite, Serena având în palmares cinci titluri la US Open, faţă de şase câte are compatrioata sa Chris Evert, deţinătoarea recordului.

Nu vor lipsi nici cehoaica Petra Kvitova, campioana de la Wimbledon, rusoaica Maria Şarapova, campioana de la Roland Garros, după o finală cu Halep), Venus Williams, dublă campioană la Flushing Meadows, sau alte câştigătoare ale turneului american, precum australianca Samantha Stosur sau rusoaica Svetlana Kuzneţova.

Ultima acceptată pe tabloul principal este franţuzoaica Virginie Razzano (105 WTA), iar două jucătoare s-au retras din motive medicale, rusoaica Alisa Kleibanova şi americanca Victoria Duval.

Premiile oferite la ediţia 2014 a Openului Statelor Unite vor fi mai mari cu 11,7 la sută faţă de anul trecut, urmând să atingă valoarea totală de 38,3 milioane dolari (28,1 milioane euro), a anunţat Federaţia americană de tenis (USTA).

Campionii la simplu feminin şi masculin vor fi recompensaţi cu câte un cec în valoare de 3 milioane dolari (2,2 milioane euro), un record pentru această competiţie.