ŞTIREA TA. Nereguli la alegeri: Oameni opriţi să voteze şi anomalii pe listele de vot

Mai multe persoane cu handicap mintal, fără discernământ, au fost aduse la secţia de votare, într-un sat din judeţul Bihor, scrie un telespectator România TV. De asemenea, într-o localitate din Constanţa alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă pentru a opri oamenii să voteze, potrivit unor cititori.

RomaniaTV.net
09 dec. 2012, 15:41
ŞTIREA TA. Nereguli la alegeri: Oameni opriţi să voteze şi anomalii pe listele de vot

– „Dana Iacob, fiica unui consilier al primăriei din comuna Slobozia Moară, judeţul Dâmboviţa, se laudă pe Facebook cu faptul că a fost la vot. A avut ştampila la îndemână pentru a se juca şi a-şi posta fotografii pe site-ul mai sus menţionat. Oare cât de veridice sunt rezultatele finale ale votului de azi, din moment ce avem dovada fraudării în unele aşezări? Oare câte buletine a ştampilat această tânără?„, a scris o cititoare ROMÂNIATV.NET.

– Geo, un cititor ROMÂNIATV.NET, care locuieşte la Roma, a semnalat o problemă din ziua alegerilor parlamentare. „Am vrut să votez la Albano Laziale, provincia din Roma. Am făcut 40 de kilometri şi când am ajuns la adresa indicată de Ambasada Românie pe internet, nu am găsit nicio secţie de votare. Am întrebat carabinieri (adresa indicată era chiar secţia carabinierilor) şi ei ne-au spus că nu ştiu nimic„.

– Un cititor ROMÂNIATV.NET, care a dorit să rămână anonim, a transmis următorul mesaj: „La Belciugatele, judeţul Călăraşi, viceprimarul Gabriel Gurlui, împreună cu o gaşcă de interlopi (pe care i-a plătit cu locuri de casă, bani şi promisiuni pentru bălţi), a distrus maşina unui cetăţean care nu a dorit să voteze în favoarea USL. Aceste aspecte s-au petrecut la Secţia de votare nr. 1 din Belciugatele”.

– „La secţia de votare din satul Ghiorac (comuna Ciumeghiu, judeţul Bihor) au fost aduse la vot persoane cu handicap mental, fără discernământ de la Centrul Pentru Persoane cu Handicap Fizic şi Psihic Cighid”, ne-a scris un telespectator.

Potrivit Constituţiei României, nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.

– Doi cititori ROMÂNIATV.NET din Constanţa semnalează faptul că în localitatea Poarta Albă din judeţul Constanţa, primarul a întrerupt curentul pe şoseaua principală pentru ca împiedica populaţia să îşi exercite dreptul la vot.

„În Poarta Albă, judeţul Constanţa, primarul a întrerupt curentul pe toate străzile şi pe şoseaua principală, ca să nu se ducă lumea la vot. E beznă totală aici”, ne-a scris Liviu.

Un alt cititor ne confirmă această situaţie din Poarta Albă: „Ne-a lăsat în beznă să nu ne ducem la vot. Aşa ne face primarul nostru. A întrerupt curentul peste tot să nu vedem pe stradă ca să nu ne ducem la vot. Bătaie de joc”, ne scrie Nicuşor.

– Raul Pal a semnalat de asemenea la Ştirea Ta: „Am fost la sectia de votare. Pe liste erau trecuti toti membrii familiei. Una dintre surori se afla in Anglia de pe vremea cand Traian Basescu era doar primar, alte doua surori au mutatie facută in strainatate de ani de zile. La alegerile precedente au aparut probleme cu numarul prea mare al celor cu drept de vot. Daca s-ar face o verificare in Anglia, ar aparea si acolo numele care apar pe listele de la sectia de votare din Hunedoara şcoala generala nr 11”.

Dacă aţi filmat sau fotografiat un eveniment ieşit din comun, RTV.NET îţi poate difuza ştirea. Trimite materialele pe RTV.NET la secţiunea STIREA TA sau pe e-mail la adresa [email protected]!