Stoica aşteaptă „o defecţiune” în USL pentru formarea unei alianţe PDL-PNL

Democrat-liberalul Valeriu Stoica a declarat vineri că o apropiere între PDL şi PNL ar fi posibilă eventual după alegerile locale, dacă se va produce "o defecţiune" în interiorul USL, "ceea ce poate să fie foarte probabil".

RomaniaTV.net
06 apr. 2012, 10:49
Stoica aşteaptă „o defecţiune” în USL pentru formarea unei alianţe PDL-PNL

„O asemenea apropiere ar fi posibilă eventual după alegerile locale, dacă se va produce o defecţiune în interiorul USL, ceea ce poate să fie foarte probabil. Se va vedea la locale că de fapt PSD este cel care reprezintă în interiorul USL nucleul dur. Practic, PNL îşi pierde identitatea în cadrul uniunii socialiste. S-ar putea ca liberalii să înţeleagă în acel moment că această alianţă a fost păguboasă. Dacă nu, există şansa ca o asemenea apropiere să se producă după alegerile parlamentare. Totul depinde de luciditatea acelor membri ai Partidului Naţional Liberal care ar trebui să înţeleagă necesitatea recâştigării identităţii”, spune Valeriu Stoica pentru RFI.

Întrebat ce rol poate juca premierul Mihai Răzvan Ungureanu în coagularea dreptei în România, Valeriu Stoica a răspuns: „Are o mare şansă premierul să realizeze după alegerile locale această coagulare a dreptei. Până la urmă, premierul ar putea fi un liant foarte bun între electoratul de dreapta, între categoriile profesionale foarte dinamice, care sunt secretul dezvoltării României în perioada următoare, pe de o parte, şi, pe de altă parte, Partidul Democrat Liberal. Există şansa ca această sudură între PDL şi electoratul de dreapta să se producă tocmai prin intermediul premierului, în măsura în care în perioada următoare la guvernare premierul va reuşi să demonstreze că are capacitatea să gestioneze România, să gestioneze problemele ei şi prin asta să demonstreze că merită să aibă încă un mandat de premier după 2012”.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, marţi seară, că simte o aşteptare din partea populaţiei şi că această aşteptare se va „structura” la un moment dat, dar că mai întâi are nevoie să înregistreze performanţe la conducerea Guvernului.

El a arătat că simte vocea celor dezamăgiţi şi care nu se mai prezintă la alegeri pentru a-şi exercita dreptul de vot.

„Simt această aşteptare, vine spre mine pe diferite canalele. Sunt în teritoriu, sunt în Bucureşti, mă întâlnesc cu prietenii, primesc telefoane, am dialoguri, simt această aşteptare. Ea se va structura într-un fel, dar mai are nevoie de un ingredient care este necesar şi acesta este recunoaşterea succesului în materie de administrare. Ori succesul în materie de administrare nu se instalează la două luni de la învestirea în funcţie, mai are nevoie de cel puţin o lună şi acesta este motivul pentru care doresc să merg în Parlament şi sper ca distinşii membri ai corpului legislativ să accepte şi să spun ce am reuşit să fac. Atunci probabil apare turnesolul acestei acţiuni”, a spus Ungureanu, la Realitatea TV.