Stolojan: Florin Georgescu este singura mea speranţă că acest Guvern nu o ia razna

Liderul eurodeputaţilor PDL, Theodor Stolojan, a declarat, luni, că singura lui speranţă că Guvernul Ponta "nu o ia razna" în ceea ce priveşte politicile economice şi fiscale este Florin Georgescu, "un foarte bun profesionist" aflat în funcţia de ministru al Finanţelor.

RomaniaTV.net
28 mai 2012, 11:39
Stolojan: Florin Georgescu este singura mea speranţă că acest Guvern nu o ia razna

„Domnul Florin Georgescu este un om foarte bun profesionist şi este singura mea speranţă în ceea ce priveşte că acest Guvern nu o ia razna, în ce priveşte politicile economice şi fiscale. Dar să nu uităm că acest Guvern este condus de domnul Ponta, care este un guvern PSD-ist”, a precizat Theodor Stolojan într-o conferinţă de presă, după şedinţa BPN al PDL.

Stolojan s-a arătat nemulţumit de declaraţiile pe care unii miniştrii ai Cabinetul, dar şi premierul Ponta le-au făcut în ultima perioadă, declaraţii care, în opinia sa, au dus la semnale din zona financiară şi la deprecierea leului în raport cu euro. „Sper că această vorbărie fără rost a unui ministru sau altul să învingă raţiunea şi să nu pierdem ceea ce am obţinut cu greu”, a adăugat Stolojan.

Theodor Stolojan a mai spus, după şedinţa de luni a conducerii PDL, că miniştrii din guvernul Ponta ar trebui să facă un curs rapid de pregătire profesională, iar Guvernul ar trebui să prezinte în Parlament, cât mai repede, un nou proiect de buget pe anul 2012, sau un buget rectificat.

În opinia lui Stolojan acest nou proiect de buget ar trebui să confirme angajamentele actualului Guvern faţă de programele de reforme convenite cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană.

Theodor Stolojan a explicat de ce proiectul de buget adoptat pe 2012 nu mai corespunde realităţii din România: PIB-ul pe 2011 a fost mai mare cu 30 de miliarde de lei decât cel avut în vedere la elaborarea proiectului de buget pe 2012 şi există un alt curs al leului faţă de euro comparativ cu cel din bugetul pe 2012. „Avem un program de convergenţă pe următorii ani care vorbeşte despre alte cifre”, a adăugat Stolojan.

El a spus că Guvernul trebuie să prezinte cât mai repede, în iunie, un proiect de rectificare sau un nou buget pe 2012 pentru a fi adoptat în Parlament.

De asemenea, „pentru restabilirea credibilităţii României pe pieţele valutare” premierul Ponta ar trebui să-şi pună miniştrii la „un curs foarte rapid de pregătire profesională”, crede Theodor Stolojan care a apreciat că atât funcţia de premier cât şi cea de ministru sunt „job-uri profesionale”.

În opinia a lui Stolojan, actualii miniştri au nevoie „de o pregătire foarte rapidă profesională pentru a-şi pune în concordanţă activitatea lor cu ceea ce România are nevoie şi s-a angajat prin programele cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană”.

„Acest mod de a numi politic miniştri fără a te uita dacă au pregătire profesională ne-a făcut să fim renumiţi în lumea ştiinţifică pentru activitatea ştiinţifică de plagiat”, a precizat Stolojan.

Theodor Stolojan a mai spus că un alt lucru care trebuie să-l facă actualul Guvern pentru a nu deteriora mai mult decât a făcut-o situaţia economică a ţării este „de a opri decredibilizarea instituţiilor statului”. „Atacurile repetate pe care Victor Ponta şi alţi miniştri le fac la adresa instituţiilor statului cum ar fi ICCJ, DNA nu fac decât să adâncescă această neîncredere. Este vorba de percepţia de lipsă de credibilitate a Guvernului, a României care se instaurează pe aceste pieţe internaţionale financiare”, a precizat Stolojan.