Stolojan: Victor Ponta ar putea fi un premier care să obţină voturile necesare

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat la România TV, după aflarea rezultatului moţiunii de cenzură, că liderul PSD, Victor Ponta, ar putea obţine în Parlament voturile necesare pentru a se instala în fruntea unui nou Guvern.     

RomaniaTV.net
27 apr. 2012, 13:22
Stolojan: Victor Ponta ar putea fi un premier care să obţină voturile necesare

Sigur că această cădere de guvern ridică o întrebare dacă schimbarea guvernului Boc a fost o măsură bună. Eu am zis public că guvernul Boc nu trebuia să plece„, a declarat Stolojan.

Democrat-liberalul a admis însă că adoptarea moţiunii de cenzură şi căderea actualului guvern este, până la urmă, „un proces democratic, care se produce şi în alte ţări, cum a fost recent în Olanda”, dar s-a declarat îngrijorat de faptul că „suntem in perioada când puteam să facem cu FMI o rectificare bugetară” absolut necesară pentru toate problemele legate de anumite priorităţi între care cea a asigurărilor de sănătate, a despăgubirilor proprietarilor caselor naţionalizate, de problema pensiilor şi a salariilor.

Stolojan a arătat că, în actuala situaţie, aceste probleme trenează, deoarece până la formarea unui nou Guvern, Executivul lui Ungureanu nu mai poate face niciun demers.

Potrivit democrat-liberalului, ar trebui un premier care „cât de cât dă garanţiile că poate să obţină voturile necesare în Parlament”. Referitor la acest aspect, Stolojan a afirmat că Victor Ponta ar putea fi un premier care ar putea obţine voturile necesare.

Sigur că poate să obţină. Deja suntem în zona discuţiilor politice. Deja preşedintele a făcut primul pas şi a chemat partidele la discuţie„, a declarat Stolojan.

Întrebat de asemenea dacă PDL ar trebui să intre la guvernare, dacă consideră că poate menţine numărul de voturi şi actuala guvernare, Stolojan a răspuns că nu vede niciun impediment major.

„Siguri, ar fi nedumeriri, întrebări, dar nu văd un impact major atâta timp cât lucrurile decurg conform Constituţiei”, a răspuns el.

Despre faptul că leul a atins un minimum istoric, Stolojan a răspuns că „BNR a facut ce-a facut şi până acum când a constatat că existî mişcări sau tensiuni asupra leului.