Străinii ar putea deveni stăpâni pe jumătate din suprafaţa agricolă a judeţului Timiş

Din 1 ianuarie 2014, potrivit tratatului de aderare la Uniunea Europeană, piaţa terenurilor agricole va fi liberalizată, iar cetăţenii străini vor putea cumpăra pământ în România şi în calitate de persoane fizice. Până acum, era permisă doar achiziţionarea de terenuri prin firme înregistrate la noi în ţară, scrie RENASTEREA.RO.

RomaniaTV.net
18 sept. 2013, 10:18
Străinii ar putea deveni stăpâni pe jumătate din suprafaţa agricolă a judeţului Timiş

Judeţul Timiş se situează în topul investiţiilor străine în agricultură, atât datorită suprafeţei mari de teren arabil, cât şi pentru poziţia geografică, calitatea solului şi a resurselor umane specializate în munca agricolă.

Până acum, judeţul Timiş a fost foarte atractiv pentru cetăţenii străini, suprafeţele agricole controlate de aceştia ajungând la circa 140 de mii de hectare (deţinute prin firme străine), ceea ce reprezintă 26 la sută din suprafaţa arabilă a judeţului. Există posibilitatea ca după 1 ianuarie terenurile deţinute de străini să depăşească 50 la sută din suprafaţa arabilă totală. Mai mult de jumătate din investiţiile străine din Timiş au fost plasate în terenuri agricole, boom-ul imobiliar fiind înlocuit cu cel agricol.

Continuarea ştirii pe RENASTEREA.RO.