Strălucire, culoare şi modele sexy la săptămâna modei de la Rio VIDEO

Designerii şi-au prezentat noile colecţii pentru primăvară-vară. Vedete au fost modelele florale inspirate din cultura japoneză.

RomaniaTV.net
23 mai 2012, 07:00
Strălucire, culoare şi modele sexy la săptămâna modei de la Rio VIDEO

Strălucire, culoare, modele sexy şi ţinute extravagante. Aşa a debutat săptămâna modei de la Rio de Janeiro. Au predominat culorile albastru şi portocaliu, pantalonii scurţi şi rochiile mulate pe corp.

În prima zi pe podium manechinele au defilat în ţinute lejere de vară inspirate din cultura orientală. Atmosfera s-a încins odată cu parada costumelor de baie. Show-ul a devenit incendiar odată cu prezentarea propunerilor casei „Blue Man” pentru ţinute de plajă şi costume de baie.

„Când am căutat inspiraţia în Orient pentru colecţie am decis să alegem Japonia, Tokio în special. Bineînţeles că nu putem ignora şi celelalte culturi orientale, ele sunt foarte importante. Am decis să nu ne axăm numai pe partea tradiţională, am decis să aducem o bucăţică din inovaţiile de la Tokio pe podium”, a explicat designerul Daniele Schwartz.

„Noi încercăm să spunem că negrul este frumos. Şi după cum ştiţi sunt foarte puţine oportunităţi pentru oamenii de culoare”, a spus la rândul ei manechinul Ruth. Ea se referea la un protest de la începutul săptămânii, faţă de faptul că designerii privilegiază manechinele albe, cele de culoare având mai puţine şanse de a prezenta colecţii faţă de manechinele albe la astfel de evenimente.