Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Prezentarea a avut loc la Hotelul Iaki

Miercuri, 16 iunie, a fost lansată dezbaterea publică a Strategiei pentru Dezvoltarea Durabilă a Județului Constanța organizat de Asociația de Dezvoltare Durabilă (ADD) a județului Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța.

17 iun. 2021, 09:58
Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Prezentarea a avut loc la Hotelul Iaki

Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Proiectul de strategie are în vedere viziunea, obiectivele și planul de acțiune ale Consiliului Județean în vederea implementării agendei pentru dezvoltarea regiunii Constanța în perioada 2021-2027.

Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Prezentarea a avut loc la Hotelul Iaki

Au fost prezentate principalele obiective ce privesc domeniile: economic, universitar, servicii sanitare, turism, mediu sau sport. Totodată, acest eveniment va marca și încheierea procesului de consultare în vederea implementării strategiei.

Astfel, în cadrul prezentării au fost expuse principalele subiecte care au în vedere cateogriile: economic, universitar, servicii sanitare, turism, mediu sau sport. Totodată, acest eveniment va marca și încheierea procesului de consultare în vederea implementării strategiei.

Constanța este un pol de dezvoltare care nu a fost exploatat aproape deloc în ultimii ani, ceea ce este inacceptabil. Fără o strategie și fără obiective bine definite, nu putem dezvolta acest județ. Este nevoie de o concepție coerentă asupra viitorului și, totodată, de implementarea de mari proiecte care să vină în sprijinul nevoilor societății constănțene. În ultimii 20 de ani aceste două lucruri au lipsit cu desăvârșire din peisajul local și regional, iar acest fapt se observă cu ochiul liber. Prin implementarea prezentei strategii, Constanța și întreaga regiune de sud-est a țării vor redeveni un important reper economic și social atât pe harta României, cât și pe cea a bazinului Mării Negre.

„La propunerea mea, Consiliul Local Constanța a votat să ne alăturăm asociației. Este un moment important pentru județul nostru. Avem aici administrația publică, mediul de afaceri și societatea. Este un moment cu adevărat important pentru orașul nostru și pentru județul nostru pentru că, în momentul ăsta, administrația publică, mediul de afaceri și societatea civilă și-au dat mâna pentru binele comun. Am conștientizat cu toții că, în sfârșit, trebuie să lucrăm cu viziune, după o strategie și planificație, ca să putem împinge lucrurile înainte. Am nădejdea că această strategie ne va spune încotro trebuie să mergem. E un lucru de normalitate și de bun simț să știi încotro trebuie să mergi”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanta, Mihai Lupu.

Citeşte şi: Faleza Cazinoului din Constanţa, spălată cu detergent care se scurge direct în mare. Vieţuitoarele marine şi oamenii care fac baie în apele mării, în pericol


loading...