Alertă în Constanța. Un velier s-a răsturnat pe lacul Siutghiol: patru persoane erau la bord!

Ambarcațiune cu patru oameni răsturnată în lacul Sutghiol, după încerepea furtunii. Mai multe echpaje de salvare au intervenit rapid si au reusit sa ii scoata din apa pe cei patru.

13 iun. 2021, 16:26
Alertă în Constanța. Un velier s-a răsturnat pe lacul Siutghiol: patru persoane erau la bord!

Alertă în Constanța. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost soicitați, duminică, 13 iunie, să intervină pe lacul Siutghiol.

Alertă în Constanța. Un velier s-a răsturnat pe lacul Siutghiol: patru persoane erau la bord!

La fața locului au intervenit: o autospecială de stingere, o autospecială de intervenție cu remorcă și barcă. Totodată a fost alocat și elicopterul SMURD.

Cele trei persoane au fost recuperate și aduse la mal. Precizăm faptul că este vorba de doi bărbați și o femeie.

De altfel, în urmă cu o lună, autorităţile din Delta au căutat în apele Dunării un bărbat care s-a răsturnat luni cu barca, în canalul Sulina.

Bărbatul era chiar cel care conducea ambarcaţiunea în care se mai aflau alte zece persoane, nouă dintre acestea muncitori în construcţii. Incidentul s-a petrecut în jurul prânzului când ambarcaţiunea se îndrepta spre Sulina. La bord se aflau zece muncitori, conducătorul bărcii şi ajutorul acestuia.

Din motive încă necunoscute, ambarcaţiunea s-a răsturnat, iar la mal au reuşit să ajungă doar zece dintre cele 11 persoane.

Citește și: Jeff Bezos are iacht de 500 de milioane de dolari. Aroganţă maximă a miliardarului, ca să nu-i strice design-ul şi-a comandat o navă suport unde sa aterizeze cu elicopterul
Bărbatul de 62 de ani, care a dispărut în apele Dunării, a fost căutat timp de mai multe ore de poliţişti de frontieră şi de pompieri, fiind găsit decedat.

Cazul a fost prealuat de Căpitănia zonală Tulcea, care verifică dacă grupul a respectat regulile în vigoare ale stării de urgenţă. În imaginile suprinse de un martor se observă că cei care au reuşit să ajungă la mal nu purtau veste de salvare.

Citește și: O adolescentă a supraviețuit 22 de zile pe o barcă aflată în mijlocul oceanului, fără apă și mâncare. „Am rămas fără speranță. Nu aveam nici puterea de a arunca un trup neînsuflețit în apă”