Stratum Energy va deveni al treilea producător de gaz din România

Stratum Energy va deveni al deveni al treilea producator de gaz din România, a anunţat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

RomaniaTV.net
26 sept. 2014, 15:27
Stratum Energy va deveni al treilea producător de gaz din România

Delegaţia României în Statele Unite se întâlneşte, vineri, la Houston, cu reprezentanţi ai marilor companii energetice americane.

„Cred mult ca atragerea de investitii si tehnologie din SUA in domeniul energetic romanesc va ajuta tara noastra sa devina, in preajma anului 2020, independenta energetic. In plus, consumatorii vor beneficia de preturi cat mai bune, noi locuri de munca vor fi create si taxe suplimentare vor fi colectate la buget”, spune Răzvan Nicolescu.

Ministrul delegat pentru Energie a precizat că a primit şi o veste bună din partea Stratum Energy: „Compania americana Stratum Energy va deveni al deveni al treilea producator de gaz din Romania dupa Romgaz si Petrom cu o productie anuala de peste 0,5 miliarde metri cubi, dupa ce vor investi peste 150 milioane de dolari anul urmator in tara noastra in dezvoltarea descoperirii de gaz conventional facuta recent de companie in zona Moinesti (jud. Bacau)”.