Străzile din Suceava, dezinfectate de Armată. Militarii Batalionului de intervenţie la dezastre, mobilizat în lupta împotriva COVID-19

A început decontaminarea străzilor din Suceava, oraş aflat în carantină din cauza noului coronavirus. Militarii Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenție la dezastre) “General Gheorghe Teleman” au început dezinfecţia străzilor şi a Spitalului Judeţean Suceava.

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 15:43

Ministerul Apărării Naționale a publicat pe Facebook imagini de la intervenția ce are ca scop decontaminarea străzilor din Suceava.

Echipaţi cu costume speciale de protecţie, militari au spălat străzile din Suceava cu o soluţie de dezinfecţie, urmând să facă acelaşi lucru şi la Spitalul Judeţean Suceava.

„Vom decontamina spitalul de la Suceava, terenul din jurul lui și căile rutiere, cu ajutorul tehnicii din dotare și vom monta un echipament de decontaminare a personalului la intrarea în tură și la ieșire. Vom continua apoi cu decontaminarea și dezinfectarea căilor rutiere din municipiul Suceava”, se arată pe pagina de Facebook a MApN.

Potrivit Digi24, toate spitalele din subordinea MApN produc biocide pentru uzul unităților militare din zona lor de responsabilitate, iar medici militari epidemiologi oferă sprijin specialiștilor de la Direcțiile de Sănătate Publică.

Alţi patru oameni au murit din cauza infectării cu coronavirus în România. Bilanţul a ajuns la 122 morţi