Street View face un pas înainte

Dacă vă îndreptaţi către o locaţie izolată, care nu a fost cartată şi reprezentată în Google Maps sau fotografiată cu camerele Street View, puteţi să documentaţi acea zonă, folosind unul dintre "rucsacii" Trekker de la Google.

05 iul. 2013, 11:46
Street View face un pas înainte

Aceste “backpack-uri” conţin aparatura necesară pentru acest demers. Un proiect de clasa moonshot, fără niciun dubiu.

Trekker este o versiune compactă a tehnologiei folosite pe maşinile Google, pentru proiectul Street View. Piesa de rezistenţă, a acestui “rucsac“, este camera cu 15 obiective, montată pe un suport care se înalţă până la 50-60 de cm deasupra capului şi care are o rezoluţie de 46 MP.

Până de curând, acest “gadget“, dacă putem să-i spunem aşa, era rezervat numai celor de la Google şi unui cerc restrâns de prieteni ai Google. Acum, însă, oricine crede că are o activitate care îl poartă în locuri izolate şi interesante, precum şi organizaţiile interesate, poate formula o cerere către Google, obţinând astfel un loc pe lista de aşteptare – o listă imensă, ne putem imagina.

Daca ai şansa de a capta locuri deosebite, poţi avea chiar şansa ca munca ta să fie adăugată colectiei de itinerarii din Street View, care include insulele Galapagos şi Marele Canion (Grand Canyon).

Citeşte mai mult pe NoobZ.ro