Streinu Cercel despre efectele vaccinului. Ce se întâmplă în organism la o săptămână după imunizare

Profesorul Adrian Streinu Cercel a explicat că, în urma testelor făcute asupra celor care s-au vaccinat cu prima doză de vaccin anti-Covid, s-a constatat că aveau deja anticorpi protectori la virus.

17 ian. 2021, 13:31

Streinu Cercel spune că, după a doua doză de vaccin, administrată la 21 de zile după prima, persoana este complet imunizată şi nu mai este supusă pericolului de infectare cu SARS-COV-2.

„Am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură, chiar înainte de a doua administrare aveau anticorpi protectori.

E de așteptat ca a doua doză să consolideze răspunsul la virus. După a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc de a dezvolta infecții severe”, a spus medicul, la Digi24.

Streinu Cercel avertizează că masca trebuie purtată şi după vaccinare

Streinu Cercel a atras însă atenția că masca trebuie să rămână obligatorie chiar și după vaccinare și a explicat de ce: „Masca va fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați.

Măsurile de precauție de până acum trebuie menținute și chiar întărite, pentru ca imunizarea prin vaccinare și măsurile de protecție să ducă la reducerea foarte rapidă a circulației virusului”.

Medicul a subliniat că vaccinul anti-Covid protejează pentru toate tulpinile în circulație în acest moment, de aceea trebuie să ne vaccinăm cât mai repede, pentru ca virusul să fie scos din circulație.

Citeşte şi: STS anunţă că peste 200.000 de români s-au programat pentru vaccinare până duminică, la ora 11


loading...