Streinu-Cercel: „Răspândirea virusului se poate face pe o distanţă de 4 metri”

Coronavirusul poate ajunge până la 4 metri distanță de sursa de infectare. În acest context, profesorul a zis că nu înțelege cum pot oamenii să se îmbulzească la magazin.

17 apr. 2020, 19:07
Streinu-Cercel: „Răspândirea virusului se poate face pe o distanţă de 4 metri”

CORONAVIRUS ROMANIA. „Răspândirea virusului se poate face pe o distanță de 4 metri! Deci nu de 1,5, nici de 2 metri, ci de 4 metri! Mai pe românește: dacă o persoană stă în spatele alteia care nu poartă mască și acea persoană strănută și are virusul, iar persoana din spate stă la o distanță mai mică de patru metri… are toate șansele, din aerosoli, să preia virusul. Vorbim despre distanțarea socială. Și atunci, când văd îmbulzeli la magazin, chiar nu mai înțeleg ce se întâmplă…”, a zis profesorul Adrian-Streinu Cercel la B1 TV.

Adrian Streinu-Cercel, avertisment pentru toţi românii: „Ne jucăm cu focul”

Până vineri, 17 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.067 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.508 au fost declarate vindecate şi externate.

Totodată, până acum, 400 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman şi Gorj, au decedat.

Nelu Tătaru, AVERTISMENT: Ne-am relaxat prea devreme

Ministrul Sănătăţii a lansat un avertisment cu privire la modul în care sunt respectare regulile de distanţare socială.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a comentat la Realitatea Plus imaginile din ultimele zile, cu aglomeraţia din pieţe şi magazine, cu oameni care nu poartă nici măşti, nici mănuşi şi nu respectă regulile de distanţare socială. „Înseamnă că această stare de urgenţă şi ordonanţele militare nu sunt suficiente. Cred că trebuie o restricţie accentuată prin aceste acte în situaţia de urgenţă în care suntem, fiindcă cred că ne-am bucurat şi ne-am relaxat prea devreme”, a declarat Nelu Tătaru.