Streinu-Cercel: Toţi cei care sunt acum împotriva vaccinării au fost vaccinaţi

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase 'Prof. Dr. Matei Balș', Adrian Streinu-Cercel, a evidențiat luni beneficiile vaccinării și a precizat că toți cei care sunt acum împotriva vaccinării au fost vaccinați.

26 oct. 2015, 14:33
Streinu-Cercel: Toţi cei care sunt acum împotriva vaccinării au fost vaccinaţi

„Toți cei care sunt acum împotriva vaccinării au fost vaccinați. Și ca atare bag de seamă că nu li s-a întâmplat nimic sau poate li s-a întâmplat și nu știm”, a afirmat Streinu-Cercel la dezbaterea cu tema „Vaccinarea obligatorie — pro sau contra”, organizată de grupul parlamentar PSD la Senat.

STUDIU: Românii nu au încredere în vaccinuri

El a subliniat că vaccinurile de pe piață sunt sigure, că reacțiile postvaccinare sunt minimale, iar dacă apar reacții severe, extrem de rare, „sunt asumate de autoritatea de sănătate publică”.

„Aceste vaccinuri se adresează bolilor severe cu potențial letal și care sunt prevenibile prin vaccinare. A nu vaccina și lăsa copiii să se îmbolnăvească de boli cu potențial letal este o greșeală majoră din partea societății. Amintesc aici ce s-a întâmplat în anii ’50 cu poliomielita și faptul că în momentul de față nu mai vedem persoane care să fie cu dizabilități motorii majore se datorează unei campanii de vaccinare susținute. E păcat ca România să piardă acest beneficiu al vaccinării”, a adăugat Streinu-Cercel.

VACCINURILE OPŢIONALE pentru copii. De ce boli GRAVE îi protejează şi cum se administrează


loading...