Stresul strică dinţii! Sfaturi ca să ai dinţii albi şi sănătoşi

Că trăim în stres nu mai este o noutate. Dar ştiai că stresul contribuie la îngălbenirea dinţilor? Mai multe studii care s-au ocupat de legătura dintre stres şi sănătatea dinţilor au ajuns la o concluzie uimitoare: stresul strică dintii! Vinovat este cortizolul care slăbeşte sistemul imunitar, iar acesta din urmă nu mai are puterea de a lupta cu placa dentară.

13 aug. 2013, 20:49
Stresul strică dinţii! Sfaturi ca să ai dinţii albi şi sănătoşi

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să-ţi menţii dinţii sănătoşi:

1. Incepe cu apa plata

Tartrul este placa cimentata, care da un aspect galbui dintilor (uneori chiar maroniu). „Pentru a reduce tartrul, periaza-ti dintii doar cu apa timp de doua minute pe zi. Apoi aplica pasta de dinti si freaca dintii. Atunci cand nu este pasta de dinti, periuta curata mai bine suprafata dintelui”, a explicat dr. Claudio M. Levato, medic dentist in Illinios.

2. Bea suc de grapefruit

Sucul natural de grapefruit impiedica sangerarile si reduce riscul aparitiei bolilor gingivale cu pana la 20 la suta, pentru ca imbunatatesc circulatia vaselor de sange de la nivelul gingiilor si ajuta la productia de colagen in tesutul gingival. Cercetorii britanici spun ca sunt suficiente doua pahare pe zi pentru a beneficia de efectele benefice ale vitaminei C si bioflavonidelor din grapefruit.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Vrei să ai DINŢI SĂNĂTOŞI? Vezi alimentele de care trebuie să te fereşti