Strigător la cer. SJU Ploieşti, un adevărat iad pentru bolnavi. Vezi ce a descoperit echipa de control a MS

Publicat: Luni, 09 Decembrie 2013 19:57 // Actualizat: Luni, 09 Decembrie 2013 23:29 // Sursa: romaniatv.net

Echipa de control de la SJU Ploieşti a făcut o serie de constatări strigătoare la cer. În cel mai mare spital din Prahova au fost descoperite medicamente expirate, alimente depozitate la un loc cu documente şi calculatoare, lipsuri la compartimentul de sterilizare, saloane cu 8 paturi fără grup sanitar, materiale, ustensile de curăţenie şi lenjerie insuficientă.

Ministerul Sănătăţii (MS) a făcut public, luni, raportul controlului făcut la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.

În raport sunt enumerate numeroase deficienţe, care l-au determinat pe secretarul de stat Raed Arafat să concluzioneze că unitatea sanitară a avut un "management defectuos şi iresponsabil".

Problemele găsite la spital sunt legate atât de lipsa dotărilor, cât şi de medicamente expirate şi alimente depozitate în condiţii improprii.

Astfel, la sediul Obor al spitalului, în care funcţionează secţia de pneumoftiziologie, clădirea necesită lucrări de reparaţii, igienizare şi modernizare în toate spaţiile. De asemenea, nu se asigură rezerva de apă, precum şi apă caldă în saloanele pentru pacienţi.

Rezerva de apă nu este asigurată nici la sediul Buna Vestire al spitalului, unde, la data controlului, s-au mai constatat "următoarele neconformităţi: în toate spaţiile sunt necesare lucrări de reparaţii, igienizare şi modernizare; mobilierul este uzat, tâmplăria este veche şi deteriorată; frigidere uzate şi insuficiente; instalaţii sanitare vechi, uzate; sala de mese cu mobilier uzat şi vechi, vesela ciobită; utilaje şi ustensile din blocul alimentar sunt vechi şi degradate; blocul alimentar necesită ample lucrări de reparaţii, igienizare şi dotare".

Probleme mari au fost găsite şi la sediul Nord, unde, la blocul alimentar, "depozitarea alimentelor se face necorespunzător (carne şi legume în aceeaşi ladă frigorifică, iar în magaziile de alimente sunt depozitate documente şi aparatura IT".

Tot la sediul Nord, la compartimentul sterilizare, s-a constatat, printre altele, că lipsesc indicatorii biologici, iar aparatul de sterilizare cu etilenoxid nu funcţionează.

Conform aceluiaşi raport, în toate sediile s-a constat că mobilierul este uzat şi tâmplăria deteriorată, iar frigiderele sunt uzate sau nefuncţionale. De asemenea, în oficiile, alimentare dulapurile sunt în mare parte uzate, vesela este veche, ciobită şi substanţele dezinfectante insuficiente (pentru veselă şi tacâmuri).

Pe de altă parte, din verificarea documentelor si urmare inspecţiei din teren, s-a constatat nerespectarea prevederilor Ordinului MS nr. 916/2006 privind supravegherea şi controlul infecţiilor nosocomiale. Astfel, echipa de control a concluzionat că materiale şi ustensile de curăţenie, precum şi lenjeria sunt insuficiente şi nu există un plan de măsuri prin care să fie stabilite zonele de risc, numărul şi tipul de probe care trebuie prelevate.

În aceste condiţii, în 2013, a fost raportat un număr de 10 infecţii nosocomiale, doar de la nivelul secţiei de ATI. "Urmare determinărilor efectuate din probele prelevate de la pacienţi au fost evidenţiate mai multe tipuri de germeni patogeni, iar măsurile de dezinfecţie au fost instituite doar la nivelul ATI, fără a investiga ulterior posibila proveninţă a acestora de la nivelul altor secţii", se precizează în raport.

Tot la SJU Ploieşti, s-a constatat că erau în gestiune medicamente expirate în valoare de peste nouă mii de lei, contrar prevederilor în vigoare. În plus, nu exista aprobarea managerului pentru intrarea unor medicamente în unitatea sanitară, acestea fiind doar înregistrate în farmacie.

O altă problemă găsită de echipa de control este legată de numărul de paturi, acesta fiind cu 112 peste structura aprobată. În plus, "există multe saloane cu câte 8 paturi, fără grupuri sanitare, acestea fiind situate la capătul coridorului". "Astfel, se constată probleme de intretinere şi igienă dar şi nerespectarea normativului în ceea ce priveşte asigurarea unui număr optim al grupurilor sanitare la numărul de paturi. De exemplu, secţia de cardiologie funcţionează cu un număr de 139 de paturi faţă de 90 paturi aporbate", se arată în raport.

Ministerul Sănătăţii a controlat Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat public subfinanţarea, lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare din spital, dar şi neimplicarea autorităţilor care au ales să reabiliteze termic spitalul, în loc să asigure materialele sanitare necesare.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, luni, că toate spitalele din ţară vor fi controlate, în perioada 10-15 decembrie, de direcţiile de sănătate publică, iar pe baza rezultatelor vor fi făcute planuri de măsuri, care vor fi prezentate în 19 decembrie, în videoconferinţă.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 dec 22:50
Votează email 0 email
...avem bănci, avem rate. Ce facem cu alea? Dăm în cap pe stradă?“, a spus una dintre angajatele spitalului. vezi şi: Strigător la cer. SJU Ploieşti, un adevărat iad pentru bolnavi. Vezi ce a descoperit echipa de control a MS La rândul lor, pacienţi cu boli cronice,...
10 dec 09:11
...al GROAZEI în România. Bebeluşii MOR PE CAPETE la Spitalul Judeţean Craiova După ancheta privind neregulile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, lucruri incredibile ies la iveală despre o altă mare unitate spitalicească din România. De...
09 dec 21:10
...expirate, alimente depozitate la un loc cu documente şi calculatoare, lipsuri la compartimentul de sterilizare, saloane cu 8 Citește mai departe…. Citeste toata stirea Strigător la cer. SJU Ploieşti, un adevărat iad pentru bolnavi. Vezi ce a descoperit echipa de control...
09 dec 21:08
Răspunde | Votează email 0 email
Http://SmartUrl.it/RoML

Esti Pasionat de Fotbal ? ... intra Aici: Http://SmartUrl.it/RoML Faci cont, creeaza-ti propria ta echipa de fotbal si dueleaza-te jucand gratuit cu alti Manageri din intreaga lume pentru a castiga Titlul, Cupa, Europa League (SC), chiar Trofeul UEFA Champions League (MLCL)! Poti castiga Bani, Telefoane, Trofee, Diplome, Cadouri surpriza, etc!

Http://SmartUrl.it/RoML

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Manager de Fotbal Gratuit AICI:

Http://SmartUrl.it/RoML
09 dec 20:32
... Echipa de control de la SJU Ploieşti a făcut o serie de constatări...
09 dec 20:09
...loc cu documente şi calculatoare, lipsuri la compartimentul de sterilizare, saloane cu 8 Citește mai departe… …read more


2013-12-09
...
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H