Stroe, despre discursul liderului PSD: Ceva e în neregulă, o să discutăm

Deputatul PNL Radu Stroe a declarat, joi, că "ceva e în neregulă" în discursul susţinut de liderul PSD Victor Ponta în Parlament, la şedinţa de învestire a Guvernului Ungureanu. Liberalul a precizat că se va discuta despre mesajul transmis de liderul PSD la întâlnirea conducerii PNL.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 13:01
Stroe, despre discursul liderului PSD: Ceva e în neregulă, o să discutăm

Ceva e în neregulă, nu mă pot pronunţa, prima parte a discursului nu am reuşit să o urmăresc, dar nici partea a doua nu m-a satisfăcut, o să discutăm„, a spus Radu Stroe, la sediul PNL, întrebat ce au venit să discute liderii liberali.

Întrebat apoi în ce fel i s-a părut neregulă, el a spus: „În mai multe feluri. Nu e în regulă, în orice caz„.

Surse din PNL au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că discursul lui Ponta din Parlament a creat iritare la nivelul liderilor liberali, care, în şedinţa BPC de miercuri, stabiliseră că nu se vor prezenta nici măcar fizic la şedinţa Legislativului privind învestitura noului Cabinet.

Aceleaşi surse au arătat că în şedinţa BPC convocată ad-hoc pentru joi, la ora 14.30, nu se vor lua decizii „dramatice” cu privire la funcţionarea viitoare a USL, ci se va lua atitudine şi se va face „o precizare necesară” faţă de discursul lui Ponta.

Surse din partid declarau anterior că şedinţa convocată ad-hoc de conducerea PNL pentru joi la ora 14.30 şi care i-a surprins chiar şi pe unii lideri ai partidului, are loc pe fondul nemulţumirilor provocate în rândurile formaţiunii liberale de acţiunile PSD în raport cu noul Cabinet Ungureanu.

Picătura care ar fi umplut paharul a fost discursul rostit în plenul Camerelor reunite de către liderul PSD Victor Ponta, care nu a fost nici pe de parte la fel de vehement ca partenerii de uniune în ceea ce priveşte criticile la adresa premierului desemnat Mihai Răzvan Ungureanu, ba mai mult, a lăsat loc şi unei eventuale cooperări politice.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat în şedinţa Parlamentului de învestire a noului Guvern, că USL va susţine Cabinetul Ungureanu în 15 puncte, cu caracter european, social şi anticorupţie.

Ponta i-a promis lui Ungureanu că va avea sprjinul opoziţiei în ceea ce priveşte tratatul european de guvernanţă fiscală şi va beneficia de suportul PNL şi PSD la nivel european pentru aderarea la spaţiul Schengen şi ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Preşedintele PSD a promis, de asemenea, suportul opoziţiei pentru „accentuarea independenţei reale” a DNA şi ANI. Ponta i-a cerut lui Ungureanu să reia ultimul raport al Curţii de Conturi, să depolitizeze ANAF şi serviciile deconcentrate din teritoriu.

El a susţinut că USL va colabora cu Guvernul în Parlament la modificarea legii achiziţiilor publice. Ponta a afirmat că USL va susţine eventualele măsuri guvernamentale de revenire a salariilor din sectorul bugetar la nivelul din 2010.