STRUCTURA ANULUI ŞCOLAR s-a schimbat. Ce elevi vor avea o lună în plus de vacanţă

Schimbări importante în noul an școlar! Ce elevi vor avea parte de o lună de vacanță în plus, conform structurii anului școlar 2019-2020, aprobată de Ministerul Educației.

RomaniaTV.net
07 mart. 2019, 13:13
STRUCTURA ANULUI ŞCOLAR s-a schimbat. Ce elevi vor avea o lună în plus de vacanţă

Elevii de la liceele tehnologice și de la clasele profesionale vor avea o luna în plus de vacanță, conform structurii anului școlar 2019-2020, aprobată de Ecaterina Andronescu. Acest fapt însă nu va fi un motiv de bucurie și pentru profesori, deoarece reducerea numărului de ore ar putea duce la diminuarea posturilor, scrie portalinvatamant.

Ordinul de ministru referitor la structura anului școlar 2019-2020 pentru liceele tehnologice și clasele profesionale prevede 37 de săptămâni de școală, în loc de 41, cum erau în prezent.

Orele tăiate vor fi din cele teoretice, de cultură generală, deoarece la cele tehnice există un anumit număr de instruire practică, prevăzut de normele europene, în contextul în care elevii primesc atestate valabile peste tot în Uniunea Europeană. Cu toate acestea, chiar dacă numărul de săptămâni de școală a fost redus, nu asta s-a întâmplat și în cazul volumului materiei elevilor. 

Printre schimbările anunțate de Ecaterina Andronescu, pentru noul an școlar, este și ca Săptămâna Altfel să fie înlocuită cu practică, în învățământul profesional.

În ce privește îngrijorarea profesorilor, un răspuns oficial face lumină în acest caz: „nu se vor înregistra restrângeri de activitate în rândul cadrelor didactice titulare”.