Structura anului şcolar se schimbă, s-a prelungit înscrierea la Bac 2023. Situaţia şcolară a elevilor se poate încheia până la data de 9 iunie 2023 

Mediile pentru elevii din clasa a XII-a, a XIII-a şi de la seral pot fi încheiate până în 9 iunie. Perioada de înscriere pentru Bacalaureat, prelungită.

30 mai 2023, 20:04
Structura anului şcolar se schimbă, s-a prelungit înscrierea la Bac 2023. Situaţia şcolară a elevilor se poate încheia până la data de 9 iunie 2023 
Calendarul examenului de Bacalaureat dat peste cap de greva din Educație. Ce se va întâmpla începând cu data de 29 mai

Structura anului şcolar se modifică, deja a apărut decizia în Monditoul Oficial. Ministerul Educaţiei a decis, marţi seară, prelungirea perioadei în care se pot încheia mediile elevilor din clasele a XII-a, XIII-a şi de la seral. Astfel, situaţia şcolară trebuie finalizată până în 9 iunie, nu până în 2 iunie cum era până acum. De asemenea, se prelungeşte până în 9 iunie perioada de înscriere pentru Bacalaureat, dar calendarul examenului rămâne neschimbat.

”A fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul ministrului educaţiei nr. 4.339/2023 pentru completarea ordinului de ministru nr. 3.505/2022 privind structura anului şcolar 2022 – 2023, cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, situaţia şcolară a elevilor se poate încheia până la data de 9 iunie 2023”, anunţă, marţi seară, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că, în ceea ce priveşte înscrierile la examenul naţional de Bacalaureat 2023, Ministerul Educaţiei a transmis inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, prin nota 28.142/2023, informaţii privind prelungirea perioadei de înscriere a candidaţilor la sesiunea iunie-iulie a examenului naţional de bacalaureat 2023 până la data de 9 iunie 2023.
Vouchere majorate pentru profesori. Anunţul făcut de Marius Budăi după negocierile cu Iohannis
”Precizăm că modificările la care facem referire nu afectează în niciun fel calendarul de desfăşurare a probelor de evaluare a competenţelor sau a probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2023 sau calendarul de desfăşurare a probelor scrise ale Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a”, a mai precizat ministerul.

Examenul de bacalaureat este programat să înceapă în 12 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.
Evaluarea Naţională pentru elevii claselor a VIII-a este programată în 19 şi 21 iunie.
Klaus Iohannis a discutat degeaba o oră cu sindicaliștii din Educație: „Sunt prioritare încheierea mediilor şi organizarea examenelor naţionale”. Protestele continuă UPDATE

Discuţiile dintre preşedintele Klaus Iohannis şi reprezentanţii angajaţilor din sistemul de învăţământ s-au încheiat, marţi după-amiază, liderii de sindicat anunţând că preşedintele Klaus Iohannis le-a promis protestatarilor că se oferă să gireze şi să garanteze un acord între guvernanţi şi sindicalişti, acord privind revendicările acestora. ”Oamenii sunt cei care decis astăzi şi mâine îi consultăm şi ei vor lua o decizie”, a anunţat liderul FSLI, Simion Hancescu. Miercuri, greva va continua. Unii dintre participanţii la protestul din Bucureşti au huiduit după ce liderii sindicali le-au prezentat rezultatele discuţiilor, strigând ”Nu plecăm”.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi, după discuţiile cu sindicatele din educaţie şi în urma amplului protest de la Palatul Cotroceni al angajaţilor din educaţie că rezolvarea blocajului din educaţie şi finalizarea grevei sunt cruciale şi că sunt prioritare încheierea mediilor şi organizarea examenelor naţionale. Şeful statului anunţă că garantează încheierea unui acord politic privind revendicările salariale ale celor din educaţie. Şeful statului îndeamnă toate părţile angajate în dialogul instituţional să dea dovadă de responsabilitate şi flexibilitate în procesul de negociere şi să înţeleagă că soluţiile viabile necesită un echilibru între resursele disponibile şi solicitările profesorilor.