Studenții protestează față de creșterea taxelor de licenţă la Facultatea de Drept de la Universitatea din București

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România protestează față de propunerile Consiliului Facultății de Drept din cadrul Universității din București privind creșterea taxelor de școlarizare ale facultății.

RomaniaTV.net
16 mart. 2020, 08:58
Studenții protestează față de creșterea taxelor de licenţă la Facultatea de Drept de la Universitatea din București

Consiliului Facultății de Drept a aprobat propunerea Universităţii din București de a crește semnificativ cuantumurile taxelor de școlarizare pentru studenții înmatriculați începând cu anul universitar 2020-2021, informează Hotnews.ro.

Propunerea pentru creșterea taxelor arată că:

Pentru programul de nivel licență – de la 3.500 la 5.450 lei pe an, reprezentând o creștere de 55,71%;

Pentru programul de nivel masterat – de la 3.800 la 10.900 lei pe an, reprezentând o creștere de 186,84%;

Pentru programul de nivel doctorat – de la 6.500 la 22.400 lei pe an, reprezentând o creștere de 244,61%.

„Propunerea survine într-un context național sensibil determinat de riscul de răspândire a infecției cu Coronavirus SARS-CoV-2 și a măsurilor stabilite prin Hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, implementate de către Universitatea din București începând cu data de 11 martie 2020. În mod categoric o măsură privind creșterea semnificativă a cuantumurilor taxelor de școlarizare impune realizarea unei analize prealabile și consultarea membrilor comunității universitare, inclusiv a studenților și a reprezentanților organizațiilor studențești legal constituite, fapt ce este dificil de realizat în contextul actual”, mai arată studenții.

ANOSR consideră că propunerea ar trebui să vină cu o serie de măsuri privind creșterea calității actului de predare-învățare, a calității serviciilor educaționale și complementare (cazare, masă, consiliere și orientare în carieră) și alături de măsuri adiționale privind susținerea financiară a studenților din medii socio- economice defavorizate.

Citeşte şi: Teleşcoala. Elevii care se pregătesc de Bac şi Evaluare 2020 au cursuri online de luni. Cum arată orarul de luni VIDEO