Un român, STUDENT la 15 ani. L-a „racolat” una dintre cele mai mari universităţi din domeniu

Claudiu Lazăr, un sucevean în vârstă de 15 ani, este cel mai tânăr student de la Akademie der Bildenden Kunste (Academia de Arte Frumoase) din Viena. Rezultatele obţinute la teste i-au permis înscrierea ca student deşi avea studiile gimnaziale neterminate.

RomaniaTV.net
07 ian. 2013, 13:21
Un român, STUDENT la 15 ani. L-a „racolat” una dintre cele mai mari universităţi din domeniu

Claudiu Lazăr a fost acceptat ca student la una dintre cele mai vechi şi mai prestigioase instituţii de învăţământ superior din Europa Centrală (înfiinţată în anul 1692), elevul fiind contactat şi „recrutat” de academia vieneză cu o lună mai devreme de momentul absolvirii clasei a VIII-a la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, anul trecut, scrie monitorulsv.ro.

Contextul favorabil a fost creat de participarea sa la un concurs internaţional de artă modernă pentru tineret, în urma căruia a obţinut o bursă externă.

Contactat de Akademie der Bildenden Kunste din Viena, Claudiu a susţinut nişte teste, iar rezultatele obţinute i-au permis înscrierea ca student (deşi are doar 15 ani şi studiile gimnaziale neterminate) la secţia Pictură de şevalet, coordonată de prof. Robert Hammer. Bursa care i s-a acordat îi asigură toate cheltuielile pentru masă şi cazare la căminul din campus.

De pe data de 1 octombrie 2012, Claudiu Lazăr studiază pictura la Viena la singura academie austriacă la care cursurile se ţin în limba engleză.