Studenta criminală a născut la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Copilul a murit la naştere

Fosta studentă la Medicină Carmen Bejan, condamnată pentru participarea la uciderea şi tranşarea unui bărbat, a născut la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, însă copilul a murit la naştere, din cauza unor malformaţii, au declarat, miercuri, surse medicale citate de Mediafax.

RomaniaTV.net
23 mai 2012, 10:56
Studenta criminală a născut la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Copilul a murit la naştere

Carmen Bejan a fost adusă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti marţi noapte. Ea a născut la scurt timp după ce a fost adusă la spital, însă copilul a decedat din cauza unor malformaţii.

Carmen a cerut reprezentanţilor spitalului să nu ofere presei informaţii despre copilul său. Tânăra va fi consultată psihologic.

Soţul ei declara, în trecut, că ea suportă destul de greu regimul de detenţie, că avea diverse pofte, iar la penitenciar nu primea toată mâncarea de care avea voie.

„Ea a fost dusă, mai întâi, la Maternitatea Bucur, de unde a fost transferată la Spitalul Universitar, la cererea medicilor”, a declarat Irina Stroe, purtător de cuvânt penitenciarul Rahova. Ea a mai precizat că femeile însărcinate în închisoare au un regim de detenţie special, cu drepturi sporite.

„Anul trecut am avut 15 naşteri în sistemul penitenciar, iar toţi copiii au fost sănătoşi”, a mai spus Irina Stroe.

Reprezentanţii instituţiei dau asigurări că starea femeii este stabilă şi anunţă că aceasta urmează să beneficieze de consiliere psihologică după ce a născut, marţi noapte, un copil care însă nu a supravieţuit.

Carmen Bejan a efectuat în fiecare lună ecografii, la un spital din Arad. Pe ecografii nu s-au văzut malformaţiile.

Pe perioada sarcinii, au fost respectate toate procedurile specifice, persoana în cauză fiind supravegheată şi investigată medical (clinic şi paraclinic) atât de medici specialişti din reţeaua Ministerului Sănătăţii cât şi de cei din cadrul sistemul administraţiei penitenciare. În acest sens, pe lângă analizele medicale de dispensarizare a sarcinii, au fost efectuate opt ecografii, din care cinci la Spitalul Judeţean din Arad, două la Penitenciarul Spital Rahova şi ultima la Maternitatea Bucur„, se precizează într-un comunicat de miercuri al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Carmen Bejan a fost adusă la Penitenciarul Rahova încă din data de 4 mai. Fosta studentă a făcut reptate cereri pentru a naşte în libertate, însă nu a primit aprobare. Carmen are de executat o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru omor.

Carmen Bejan s-a căsătorit, în 11 aprilie, în Penitenciarul Arad, cu fostul deţinut Claudiu Şatran, tatăl copilului.

Potrivit unor surse din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad, Carmen Bejan a avut două întâlniri intime cu un alt deţinut, Claudiu Şatran, care avea o condamnare pentru trafic de droguri. Sursele afirmau că relaţia dintre cei doi ar fi pornit la insistenţele bărbatului, în vârstă de 35 de ani, care i-ar fi trimis fostei studente la Medicină mai multe scrisori. Într-una dintre scrisori, deţinutul i-ar fi propus tinerei să rămână însărcinată cu el, pentru că astfel ar putea obţine o întrerupere a pedepsei pentru a naşte în libertate. Carmen Bejan ar fi acceptat în cele din urmă şi a solicitat conducerii penitenciarului dreptul la întâlniri intime, prima consumându-se în luna august 2011, când ar fi rămas gravidă.